"Η δεξιά τσέπη του ράσου" στις αίθουσες

Published: 3 May 2019, 12:53

Η ταινία "Η Δεξιά τσέπη του Ράσου" που βασίζεται στο ομώνυμο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του Χιώτη συγγραφέα - φυσικού καλλιεργητή Γιάννη Μακριδάκη (του οποίου έργα του έχουν παρουσιαστεί και παρουσιάζονται με επιτυχία στο θέατρο), προβάλλεται σε δύο ελληνικές αίθουσες.

Το σενάριο της ταινίας είναι της Στέλλας Βασιλαντωνάκη, βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα (εκδ. Εστία - 2009) του Μακριδάκη, που ήταν το δεύτερο από τα δώδεκα μέχρι στιγμής βιβλία του, αλλά το πρώτο που θα αποδοθεί στο κινηματογραφικό πανί.

Ένας μοναχικός καλόγερος προσπαθεί να διαχειριστεί την αβάσταχτη λύπη και μοναξιά που ξαφνικά και αναπάντεχα «επιστρέφουν» όταν χάνει την μοναδική συντροφιά του. Την σκυλίτσα του. Εντονότατα συναισθήματα θα τον κάνουν να «συνομιλήσει» με το παρελθόν του και με αυτή την «ταπεινή» για πολλούς, αφορμή, θα επανατοποθετήσει την πορεία και την ζωή του, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Κατόπιν, καθώς οι κεφαλές της Εκκλησίας μετέχουν σε ιερές και ανίερες διαδικασίες διαδοχής, εκείνος αγωνιά να κρατήσει στη ζωή έστω και έναν από τους τρεις νεογέννητους διαδόχους της νεκρής σκυλίτσας.

Στους βασικούς ρόλους: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Πέτρος Ξεκούκης, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος. Εμφανίζονται επίσης: Ηρώ Μουκίου, Μαρία Σκουλά, Ντίνα Μιχαηλίδου, Γιάννα Κανελοπούλου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Β. Λαπατάς. Σενάριο: Στέλλα Βασιλαντωνάκη. Β.Σκηνοθέτη - Μαρίνα Βασιλείου. Β.Β Σκηνοθέτη - Κωστής Χαραμουντάνης. Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος. Ήχος: Πάνος Παπαδημητρίου. Σκηνικά: Ανδρομάχη Αρβανίτη. Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα. Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου. Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός. Παραγωγή: ARTemis Productions, σε συμπαραγωγή με το ΕΚΚ και την ΕΡΤ.

Προβάλλεται: 

Διάνα / Πέμ.-Κυρ.: 20.30, Δευτ.-Τετ. 18.40/ 22.20

Μικρόκοσμος / Πέμ.-Τετ.: 18.30/ 20.15/ 22.00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos