H πρώτη ουκρανική ταινία που γυρίζεται μετά την αρχή του πολέμου

Published: 3 Jul 2022, 11:43
Συντάκτης:

Η Ουκρανία βρίσκεται σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση που θα πρέπει να προβληματίζει, αν όχι τρομοκρατεί, ολόκληρη την ανθρωπότητα για το τι μέλει γενέσθαι. Όλα πήγαν πίσω για την χώρα, όπως και ο κινηματογράφος. Ήρθε όμως η ώρα να γυριστεί η πρώτη ουκρανική ταινία μετά την ρωσική εισβολή, η οποία μάλιστα θα αφορά μια υπερηρωίδα που σώζει τις ζωές των ανθρώπων κόντρα στην ρωσική επίθεση.

Το The Day I Met Spider-Man, όπως τιτλοφορείται, ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου να ετοιμάζεται με την ουκρανική εταιρεία παραγωγής Mamas Production να ξεκίνησε γυρίσματα στο Κίεβο, στο Λβιβ και στο Ιρπίν. Η ταινία υποστηρίζεται από κοινού από την AMO Pictures και τον Οργανισμό Ουκρανών Παραγωγών, μια ομάδα επτά ουκρανικών εταιρειών παραγωγής που ιδρύθηκαν στον απόηχο της ρωσικής εισβολής.

Η ταινία θα ακολουθεί την ζωή μιας γυναίκας που βοηθά εθελοντικά στον πόλεμο και ανακαλύπτει ότι έχει υπερδυνάμεις, όταν σώζει ένα αγόρι από μια σφαγή στο Bucha, ένα προάστιο του Κιέβου, όπου οι Ρώσοι σκότωσαν πολλούς αμάχους στην προσπάθειά τους να φύγουν από την πόλη. «Ίσως ξέρετε την ιστορία του Peter Parker που έγινε Spider-Man. Ίσως έχετε ακούσει την ιστορία του Bruce Wayne που φορά την στολή Batman. Εμείς θα σας πούμε την ιστορία της Katya-μιας εθελόντριας που ένιωσε ότι έχει ανώτερες δυνάμεις», δήλωσε ο συμπαραγωγός Anton Skrypets.

 Η συνιδρύτρια του Οργανισμού Ουκρανών Παραγωγών (OUP), Alla Lipovetska σε δήλωσή της ανέφερε «ούσα η πρώτη ταινία μυθοπλασίας στην Ουκρανία κατά τον πόλεμο, είναι μια πρόκληση για τον OUP. Όταν ο Anton σκέφτηκε αυτή την σκληρή αλλά πολύ λυρική ιστορία, φαινόταν τρελό να αρχίσω να γυρίζω μια ταινία. Αλλά η αυτοπεποίθησή μου μεγάλωσε με κάθε νέα μέρα συζήτησης και κάθε νέα μέρα σεναρίου». Στο καστ βρίσκονται οι Elithaveta Zaitseva, Olexandr Rudynsky, Olesya Zhurakivska και Kateryna Kysen. Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και έκτοτε πάγωσαν όλες οι κινηματογραφικές παραγωγές πλην των ντοκιμαντέρ καθώς οι ντοκιμαντερίστες βγήκαν με τις κάμερες τους στους δρόμους να καταγράψουν τα όσα γίνονται. Ακόμα και ο Sean Penn είχε πάει στην Ουκρανία για να καταγράψει τα όσα γίνονται, αν και τελικά επέστρεψε στην Αμερική.

«Είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τον πόλεμο του 2022. Πιστεύουμε ότι το έθνος μας θα έπρεπε να καταγράψει τα προβλήματα όχι μόνο μέσα από το πρίσμα του ντοκιμαντέρ αλλά και μέσα από τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που μπορείς να ανακαλύψεις χάρη στα εργαλεία της ταινίας μυθοπλασίας». Το The Day Ι Met Spider-Man θα κυκλοφορήσει από φεστιβάλ μέχρι πλατφόρμες το προσεχές φθινόπωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos