H «Bella» υποψήφια για Ευρωπαϊκή μικρού μήκους της χρονιάς

Published: 26 Oct 2021, 16:42
Συντάκτης:

Η πολυβραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Bella» της Θέλγιας Πετράκη μπήκε στην τελική ευθεία της επιτυχημένης διεθνούς διαδρομής της: η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή της ανάμεσα στις πέντε υποψήφιες ταινίες για βράβευση στην κατηγορία European Short Film 2021.

<a href="/en/multimedia-mikroy-mikoys/i-paraggelia-mia-mikroy-mikoys-kata-tis-emfylis-vias/67384">"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας

H ταινία της Ελληνίδας δημιουργού αναδείχθηκε κορυφαία ελληνική μικρού μήκους ταινίας της χρονιάς, κερδίζοντας το αντίστοιχο Βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ βραβεύτηκε επίσης με τον Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Δράμας, αλλά και στο φεστιβάλ της Μπουσάν στη Νότια Κορέα. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Ελλάδα 1986-1987: λίγα χρόνια πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η Ανθή ονειρεύεται ανθρωπιστικά ιδανικά, την επανάσταση και την σωτηρία του κόσμου. Παλεύει σε καθημερινή βάση με το οικογενειακό χρέος, τους λογαριασμούς, το μεγάλωμα του έφηβου γιού της και την υιοθέτηση ενός κοριτσιού. Της λείπει όμως ο Χρήστος. Ο Χρήστος βρίσκεται σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Μόσχα. Όλα αλλάζουν και εκείνος φαίνεται να είναι πολύ μακριά.

Η 34η τελετή των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων θα πραγματοποιηθεί την 11η Δεκεμβρίου 2021.

Όλες τις υποψήφιες για καλύτερες Ευρωπαϊκές μικρού μήκους ταινίες μπορείτε να τις δείτε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos