ΣΕΙΡΕΣ

"The girl in the mirror": Η "κατάρα" του μεταφυσικού

Published: 27 Aug 2022, 15:55
Συντάκτης:

Σύνοψη: Αφού έχασε τη μνήμη της σε ένα περίεργο ατύχημα που σκότωσε σχεδόν όλους τους συμμαθητές της, η Άλμα προσπαθεί να μάθει τι έγινε εκείνη τη μέρα, αλλά και ποια είναι.

<a href="/en/home-cinema-streaming/scoop/69787">Scoop</a>ΣΧΕΤΙΚΑScoop

Άποψη: Το Netflix περνάει δύσκολα τους τελευταίους μήνες, καθώς για πρώτη φορά χάνει συνδρομητές. Ως ένα βαθμό φταίει το ότι πλέον δεν έχει το μονοπώλιο στις streaming πλατφόρμες, μιας και έχει ανταγωνιστεί αρκετές πλέον, αλλά σίγουρα σε μεγάλο βαθμό φταίει το ίδιο το πρόγραμμα του Netflix, που για να γεμίσει περιεχόμενο, έχει γεμίσει πολλά μέτρια ως και κακά προγράμματα και έτσι πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις κάτι αξιόλογο.

Το κορίτσι στον καθρέφτη είναι ένας από τους λόγους που το Netflix δύσκολα θα επανέλθει στους συνδρομητές που είχε. Μια πολύ μέτρια σειρά, απλώς για να περάσει η ώρα αν ήμασταν σε καραντίνα, αλλά πλέον που όλοι επιστρέψαμε στους ρυθμούς, ο χρόνος της καθημερινότητάς μας δεν χωράει την νέα ισπανική σειρά.

Ο σεναριογράφος του Ορφανοτροφείου (2007), Sergio G. Sanchez, δημιουργεί ένα νέο θρίλερ, αυτή την φορά τηλεοπτική σειρά εννιά επεισοδίων, που αν είχε τον αφηγηματικό χρόνο μιας ταινίας και έναν σκηνοθέτη σαν τον Bayona που είχε στο Ορφανοτροφείο, αντί να εμπιστευτεί τον υπερφιλόδοξο αλλά εκ του αποτελέσματος διεκπεραιωτικό εαυτό του, μπορεί να είχε να δώσει πολλά παραπάνω στοιχεία από αυτό που τελικά είδαμε.

Μια σειρά που στο πρώτο επεισόδιο ξεκινά ελπιδοφόρα ως ένα ισπανικό θρίλερ μυστηρίου που θα σε καθηλώσει, για μια κοπέλα που μπαίνει σε ένα πούλμαν σε μια σχολική εκδρομή και μέσα στις ομίχλες, κάτι μυστηριώδες συμβαίνει και πέφτει από το γκρεμό με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να πεθάνουν και η ίδια να πάθει αμνησία.

Στο δεύτερο επεισόδιο ήδη ξέρεις ότι κάτι πάει πολύ στραβά, όταν ξεκινούν κάτι μεταφυσικά στοιχεία να εισέρχονται στην πλοκή, προσπαθώντας να γίνει λίγο Dark, και έτσι καταλαβαίνεις ότι όλη η αγωνία με το μυστήριο που θα υπήρχε και θα προσπαθούσε να εξιχνιάσει τι συνέβη, χάθηκε αφού όταν χρησιμοποιείται το μεταφυσικό, όλα θα εξηγηθούν με έναν συγκεκριμένο, τετριμμένο τρόπο που δεν θα αναλύσουμε για αποφυγή spoiler.

Διότι αν δεν είσαι ο Del Toro, ώστε να ξέρεις πώς να συνδυάζεις ήδη και σε κάτι που φαντάζει γήινο και προσγειωμένο ξαφνικά του δίνεις άλλες διαστάσεις και ερμηνείες, τότε το αποτέλεσμα θα βγει οριακά εκτός δρόμο και θα γκρεμοτσακιστεί από τα βράχια όπως το πούλμαν.

Μόνο που εμείς, σε αντίθεση με την τυχερή ηρωίδα, θα θυμόμαστε τι είδαμε.

Στα συν η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας που υποδύεται την Alma, η Mireia Oriol αλλά και η Milena Smit που γνωρίσαμε στις Παράλληλες Μητέρες, δίπλα στην Πενέλοπε Κρουζ και αποδεικνύεται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που σίγουρα θα απασχολήσει πολύ τον ισπανόφωνο κινηματογράφο και τηλεόραση τα επόμενα χρόνια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos