Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης: Οι 7 ελληνικές ταινίες

Published: 11 Dec 2019, 15:32

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μετανάστευσης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Στις 14 – 18 Δεκεμβρίου το Αθηναϊκό κοινό θα απολαύσει με ελεύθερη είσοδο 20 ταινίες απ’ όλον τον κόσμο, με θέμα τη μετανάστευση.

Ανάμεσά τους 7 μοναδικές ελληνικές ταινίες που σίγουρα θα συγκινήσουν και θα εμπνεύσουν το κοινό. Μάλιστα την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, 14 Δεκεμβρίου, στις 16:00 οι συντελεστές της ταινίας Holy Boom θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν και να μοιραστούν μικρά μυστικά πριν την προβολή της ταινίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις ταινίες που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε είναι και η ταινία του Νίκου Πηλού, Dying for Europe, που κατάφερε να διακριθεί στον παγκόσμιο τελικό του φεστιβάλ.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ.

1. HOLY BOOM της Μαρίας Λάφη

Το “Holy Boom” είναι μια σπονδυλωτή ταινία που εκτυλίσσεται σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας του χριστιανικού Πάσχα. Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων αλλάζει δραματικά όταν τη νύχτα της της Κυριακής των Βαΐων ο δεκαεπτάχρονός Ιγκέ ανατινάζει το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς. Η έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Η καταστροφή των LSD της Λένας και του Μανού, των έγγραφων της Άντια , καθώς και του γράμματος του χαμένου παιδιού της Θάλειας θα σπρώξει τους ήρωες στα άκρα.

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: 16.00 – 17.00/ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17.00 – 18.40

2. SOLOMOS της Βίκυς Αρβελάκη

Ο Σολωμός εργαζόταν παλιά ως πλανόδιος λαχειοπώλης. Μοιάζει αλλιώτικος, αόρατος. Αν κάτσεις δίπλα του, θα ρωτήσει αν είσαι καλά, αν θες τσιγάρο. Ο Σολωμός είναι Κύπριος, μιλάει τέσσερις γλώσσες, και όσο διακριτικά μοιράζεται την πόλη με όσους δεν έχουν στέγη τόσο αδιάκριτα παρατηρεί τα άστρα του ουρανού κάθε βράδυ.

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ 20.10 – 20.30

3. ΑΖΑΝ της Γεωργίας Μαραγγούλη

Ο Άγγελος, ένας φαντάρος δεκαοκτώ ετών, εξαφανίζεται το προηγούμενο βράδυ στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Η μητέρα του ταξιδεύει μέχρι εκεί και αφού δεν μπορεί να μάθει από κανέναν τι συνέβη, πηγαίνει μόνη της στο σημείο όπου χάθηκε με σκοπό να τον βρει η ίδια. Η συνάντησή της με μία γυναίκα από τη Συρία θα τη βοηθήσει να καταλάβει τι έγινε το προηγούμενο βράδυ που ο γιος της εξαφανίστηκε.

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ 19.00 – 19.30

4. FAKE NEWS του Δημήτρη Κατσιμίρη

Μία YouTuber και ο συνεργάτης της σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν το βιασμό μιας κοπέλας από δύο μαύρους. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους συνδρομητές στο κανάλι τους. Την ημέρα του γυρίσματος, όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ 19.35 – 19.50

5. KRISI της Βίβιαν Παπαγεωργίου

Μία λυρική ταινία βασισμένη στο έργο του Δάντη, «Κόλαση». Η ταινία πραγματεύεται την ψυχή που υποφέρει στη γη, σε αυτήν και στην επόμενη ζωή. Το φιλμ αποτελεί σχόλιο για τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική κατάσταση.

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ 20.30 – 20.40

6. YAZIDI του Έκτορα Σακαλόγλου

Ο Σαμάν έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στην εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στις πολύ χαμηλές στημένες κατηγορίες πυγμαχίας πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι του δε θα κυλίσει όπως το περιμένει, γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες και φανερώνοντας πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του.

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ 18.50 – 19.20

7. DYING FOR EUROPE του Νίκου Πηλού

Η συγκινητική τριλογία του Νίκου Πηλού βασίζεται στη δύναμη και την ελπίδα αυτών που ονειρεύονται μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και είναι πρόθυμοι να φτάσουν στα όριά τους για να ζήσουν αυτή τη νέα ζωή.

18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ/ 18.30 – 18.50

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos