Ετοιμάζονται να αναστήσουν άλλους 400 σταρ

Published: 13 Nov 2019, 13:55
Συντάκτης:

Στο «The Irishman» του Scorsese βλέπουμε έναν Nτε Νίρο πολύ νεότερο από ότι είναι τώρα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο καθώς στο επερχόμενο «Finding Jack», μια ταινία για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, θα αναστηθεί ψηφιακά ο James Dean, ένας ηθοποιός με σύντομη καριέρα λόγω του θανάτου του στα 24, αλλά έγινε θρύλος και όπως φαίνεται μετά θάνατον θα συνεχίσει να υπάρχει κινηματογραφικά. Η ομάδα όμως που βρίσκεται πίσω από την CGI νεκρανάσταση του αιώνιου επαναστάτη, δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί, αλλά να φέρει στην ζωή και άλλους νεκρούς σταρ.

<a href="/en/tainies/east-eden/66809">East of Eden</a>ΣΧΕΤΙΚΑEast of Eden

Έχει δημιουργηθεί μάλιστα μια νέα εταιρεία, η Worldwide XR, η οποία θα έχει στόχο την δημιουργία πιο πολλών ψηφιακών ανθρώπων σε ταινίες, κάτι που αλλάξει πολύ τον κινηματογράφο όπως τον ξέρουμε. Ο CEO της εταιρείας, ο Travis Cloyd δηλώνει εμφατικά ότι «οι influencers πάνε και έρχονται ενώ οι θρύλοι ποτέ δεν θα πεθάνουν». Η εταιρεία έχει τα δικαιώματα της εικόνας τετρακοσίων σταρ, ανάμεσα στους οποίους δεν είναι μόνο σταρ του Χόλιγουντ αλλά και αθλητές. Μερικοί από τους τετρακόσιους είναι ο Burt Reynolds, η Maya Angelou και ο Andre the Giant, επιδιώκοντας να αποκτήσει τα δικαιώματα και για άλλους.

Ο πρώτος που θα δούμε να γίνεται είναι ο James Dean στην ταινία του Anton Ernst ο οποίος παρά τις αντιδράσεις παραμένει απτόητος και θα πραγματοποιήσει αυτήν την ανάσταση. Βέβαια δεν συμβαίνει πρώτη φορά στον κινηματογράφο, μιας και όπως θυμόμαστε έχει γίνει και με τον Laurence Olivier στο Sky Captain and the World of Tomorrow ή ο Marlon Brando στο «Superman Returns», ενώ σε διαφήμιση της Dior έχουμε δει την Grace Kelly, την Marlene Dietrich και την Marilyn Monroe, αυτήν την φορά όμως ο James Dean θα έχει κανονικό ρόλο. Το θέμα είναι βέβαια κατά πόσο χρειάζεται κάτι τέτοιο και γιατί να μην αφήνουμε τους παλιούς σταρ στην ησυχία τους. Φταίει από την μία η νοσταλγία και η απουσία τέτοιου μεγέθους σταρ στην σημερινή εποχή, φταίει και η απουσία έμπνευσης ποντάροντας σε γνώριμα και οικεία πρόσωπα της ποπ κουλτούρας. Το πού θα οδηγήσει όλο αυτό…άγνωστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos