ΣΕΙΡΕΣ

"Έτερος Εγώ: Νέμεσις": Με την ίδια, πετυχημένη, συνταγή

Published: 14 Feb 2023, 15:17
Συντάκτης:

Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV ξεκίνησε με την προβολή του πρώτου επεισοδίου που είναι ήδη διαθέσιμο.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Με τίτλο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο του ίδιου και της Κατερίνας Φιλιώτου.

Το πρώτο επεισόδιο του «Eτερος Εγώ: Νέμεσις» με τίτλο «Η αρχή του τέλους», βρίσκει τον Νίκο Βανόρτα (Τάσος Νούσιας) αποταγμένο από την Αστυνομία εξαιτίας των χειρισμών του στην υπόθεση του Ερπετού. Τη θέση του έχει αναλάβει η καινούργια Προϊσταμένη, Αθηνά Λυγερού (Μαριάννα Τουμασάτου). Ο Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά στα όνειρα, γιατί μόνο εκεί συνάντα την Τόνια (Μελισσάνθη Μάχουτ). Η Μάρθα (Άννα Μενενάκου) βρίσκεται σε δίλημμα για την υπόθεση του Έτερος Εγώ μιας και δεν βρίσκει τρόπο να συλλάβει τη Δανάη (Κόρα Καρβούνη) χωρίς να εμπλέξει το Λαΐνη. Μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών που αφήνει πίσω της ένα πτώμα, βάζει το τμήμα ανθρωποκτονιών σε κίνηση.

Είδαμε τα δύο πρώτα δύο επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» και η βασική διαπίστωση είναι εύκολη: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την συνταγή που ακολούθησε στα «Χαμένες Ψυχές» και «Κάθαρσις» και που χάρισε στους δύο κύκλους επιτυχία και μεγάλη δημοτικότητα.

Δύο νέες αστυνομικές υποθέσεις (μια έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών και μια πατροκτονία) με αρκετό μυστήριο και δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, με μικρές ή μεγαλύτερες αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη έρχεται στο προσκήνιο. Σε συνδυασμό με το «βατερλό στο Κερατσίνι με το Ερπετό» του προηγούμενου κύκλου που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του στους πρωταγωνιστές, το πρώτο επεισόδιο λειτουργεί εισαγωγικά προσπαθώντας να εντάξει τα νέα πρόσωπα (Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αντίνοος Αλμπάνης, Θάνος Τοκάκης, Κρατερός Κατσούλης, Αθηνά Τσιλίρα) οργανικά και όχι βιαστικά στη ροή των εξελίξεων και η αλήθεια είναι ότι παίρνει τον χρόνο του.

Αργός (και αρκετά εθιστικός) ρυθμός λοιπόν, ψύχραιμη και λεπτομερής σκηνοθετική ματιά, υψηλό επίπεδο παραγωγής, σωστά τοποθετημένα flashbacks, ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον στο φινάλε του κάθε επεισοδίου. Μπορείς εύκολα να συγχωρήσεις ορισμένους (ευτυχώς λίγους) cheezy (και κάποιους μάλλον μακρόσυρτους) διαλόγους και κάποιες γενικότερες σεναριακές ευκολίες, υπό την έννοια ότι πρέπει εδώ να μπουν οι βάσεις για να στηθεί και να αναπτυχθεί ένα οικοδόμημα αστυνομικού μυστηρίου, πολιτικού παρασκηνίου, ανθρωποκοινωνικών διλλημάτων και απόδοσης δικαιοσύνης, που όλα λογικά θα κουμπώσουν πολύ πιο αρμονικά στα επόμενα επεισόδια.

«Όταν για να τιμωρήσεις ένα ένοχο πρέπει να τιμωρηθεί ένας αθώος, τι κάνεις;».

«Για να είναι κάποιος αθώος πρέπει πρώτα να έχει κατηγορηθεί για κάτι».

Για να δούμε. Ως τώρα, πρώτο δείγμα θετικό.

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD & COSMOTE TV Plus και ταυτόχρονα on demand στον δωρεάν κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Πολλά περισσότερα σας έχουμε γράψει και δείξει εδώ.

Ιδού και οι δύο πρώτοι κύκλοι σε recap για να θυμηθείτε όλα όσα συνέβησαν. 


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos