ΣΕΙΡΕΣ

“El refugio” Season 1: Εξωγήινη απειλή στη Λατινική Αμερική!

Published: 16 Jul 2022, 13:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Victoria φτάνει στη φάρμα του πρώην συζύγου της για να πάρει τα παιδιά της και να επιστρέψει στην πόλη, αλλά μια ξαφνική καταιγίδα την αναγκάζει να διανυκτερεύσει.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

To ίδιο βράδυ, περιγραφές μεταφυσικών φαινομένων και φήμες για πιθανή εισβολή εξωγήινων καταλαμβάνουν το διαδίκτυο.

Όταν οι επικοινωνίες διακόπτονται απότομα, η απόκοσμη σιωπή φέρνει αναταραχή και δεκάδες άνθρωποι καταφτάνουν στο απομονωμένο αγρόκτημα απελπισμένοι για καταφύγιο, ενώ η οικογένεια αναγκάζεται να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη επίθεση από μια μυστηριώδη δύναμη. Και ενώ ο κόσμος που ξέρουν μοιάζει να χάνεται, πρέπει να προσδιορίσουν τι είναι πραγματικό και τι όχι, προχωρώντας σε οδυνηρές επιλογές για να προστατεύσουν εκείνους που αγαπούν.

Άποψη: Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένα sci-fi θρίλερ επιβίωσης, από τους βραβευμένους με Όσκαρ παραγωγούς Pablo και Juan de Dios Larraín. Η σειρά βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιστορία του Julio Rojas και στην ιδέα μια αόρατης απειλής… εξ’ ουρανού που προκαλεί πανικό σε όλο τον κόσμο. Είναι, θα λέγαμε, ένα εύστοχο σχόλιο για τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται καθημερινά στις οθόνες μας, στην τηλεόραση, στους υπολογιστές, στα κινητά μας και πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να μας επηρεάσουν.

Η οικογένεια που πρωταγωνιστεί βρίσκεται κοντά στη φύση και μακριά από τα αστικά κέντρα που «παίρνουν φωτιά» από τις πρώτες κιόλας στιγμές που κάποια περίεργα φαινόμενα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Στο κάπως πιο προστατευμένο κτήμα όλα αλλάζουν και γίνονται περίεργα: τα έντομα εξαφανίζονται σταδιακά, τα ζώδια πεθαίνουν αιφνιδίως, πουλιά αρχίζουν να πέφτουν από τον ουρανό και το σήμα εξαφανίζεται από την τηλεόραση και τα κινητά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι μόνοι πιστοί ανταποκριτές; Το παραδοσιακό ραδιόφωνο συχνοτήτων της γιαγιάς και ένα genius πιτσιρίκι που παρατηρεί, καταγράφει και λύνει πολύπλοκες εξισώσεις. Το ανατριχιαστικό σκηνικό έχει στηθεί…

Σε αυτό προστίθεται το τραύμα της οικογένειας που έχει ήδη χάσει ένα παιδί και παλεύει και η ίδια με τη διάλυση και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί, ενώ νέα πρόσωπα προστίθενται συνεχώς και εμπλουτίζουν τη ροή της ιστορίας. Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και οι ερμηνείες to the point –συγκεκριμένα η μικρή Isabella Arroyo είναι υπέροχα όμορφη και απόκοσμη. Η υπόθεση, όμως, μοιάζει να κυλάει αργά και πρέπει να περιμένουμε για τη δράση ή την ανατροπή μέχρι τα τελευταία λεπτά του κάθε τριαντάλεπτου επεισοδίου.

Η σειρά έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε αν θα τη θυμάστε ως «ουάου!» αφού την ολοκληρώσετε, θα περάσετε, όμως, στιγμές με thrill, μυστήριο αλλά και σκέψη για το πόσο ισχυρή είναι τελικά η ανθρωπότητα μπροστά σε ένα πελώριο, άγνωστο σύμπαν εκεί έξω…

H σειρά στριμάρει Cosmote TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos