Δωρεάν online οι 3 βραβευμένες μικρού μήκους της Κατερίνας Κοτζαμάνη

Published: 16 Apr 2020, 15:31
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δράσεις που μας κρατούν δημιουργικούς και κοντά στο ελληνικό σινεμά, σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνουμε. Τις επόμενες μέρες προβάλλει δωρεάν μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019. Η δράση «Meet the Future» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

<a href="/en/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν η νικήτρια του φετινού Ίρις βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για ταινία μικρού μήκους με το "Electric Swan". Έγινε έτσι η πρώτη σκηνοθέτιδα που καταφέρνει το "χατ τρικ" στον θεσμό, καθώς έχει βραβευτεί ξανά για το «Washingtonia» (2014) και το «Limbo» (2017).

Μέχρι και αύριο, Παρασκευή 17 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, μπορείτε να δείτε online στο κανάλι τους στο YouTube τις 3 μικρού μήκους ταινίες της.

ELECTRIC SWAN (2019): Υποτίθεται πως τα κτίρια δεν κουνιούνται. Αλλά στη Λεωφόρο Λιμπερταδόρ 2050, ένα κτίριο κουνιέται. Μια περίεργη ναυτία εισχωρεί στους τοίχους και αποσυντονίζει τους κατοίκους. Αυτοί που ζουν στους ψηλούς ορόφους φοβούνται ότι θα πέσουν - αυτοί που μένουν από κάτω φοβούνται ότι θα πνιγούν.

LIMBO (2016): Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί.  12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή.

WASHINGTONIA (2014): Το κόκκινο σκαθάρι. Ενας επισκέπτης που ήρθε από αλλού. Αν ακουμπήσεις το αυτί σου πάνω σε έναν φοίνικα θα τον ακούσεις να τρίζει. Το σκαθάρι κάθεται στο κεφάλι του φοίνικα και μετά τα σκουλήκια του εισχωρούν στην καρδιά. Το κόκκινο σκαθάρι τρώει την καρδιά του φοίνικα. Και ο φοίνικας πεθαίνει Ο μόνος φοίνικας που δεν πεθαίνει είναι ο Washingtonia. Η καρδιά του Washingtonia φοίνικα είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιές. Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos