ΣΕΙΡΕΣ

"Class of '09" season 1: Πολύπλοκο και βαρυφορτωμένο

Published: 9 Jun 2023, 14:51
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά ακολουθεί δύο πράκτορες του FBI, την Πόετ και τον Τάγιο σε τρεις χρονικές περιόδους: το ’09 κατά την εισαγωγή τους στην σχολή Quantico, στο παρόν (2023) αλλά και στο μέλλον (2034). Σε όλο αυτό το διάστημα καταγράφεται η πορεία τους στο σώμα καθώς και η συνεργασία τους με το εξελιγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που τους βοηθά στις υποθέσεις τους.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Με πολλές προσδοκίες περιμέναμε το “Class of ‘09” και αυτό κυρίως γιατί ο δημιουργός της Τομ Ρομπ Σμιθ προέρχεται από το πολύ δυνατό “ The Assassination of Gianni Versace: An American Crime Story" ενώ συγγραφικά έχει γράψει από τα καλύτερα αστυνομικά των τελευταίων ετών. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο του δημιούργημα, που εκτυλίσσεται επί τρία και με πολλά plotlines, παραείναι πολύπλοκο για να το παρακολουθήσουμε με όρεξη ενώ οι αξιόλογοι πρωταγωνιστές του αδυνατούν να ξεχωρίσουν μέσα στην ιστορία.

Με λίγα λόγια, η απογοήτευση που είχαμε λάβει από το “Child 44” το 2015 όπου η τρομερή ιστορία του Τ. Ρ. Σμιθ μεταφέρθηκε κάκιστα στην μεγάλη οθόνη με τους Γκάρι Όλντμαν και Τομ Χάρντι, επαναλαμβάνεται στο “Class of ‘09”, μόνο που αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται σε αρκετά επεισόδια που εξάπτουν ελάχιστα την φαντασία και την αγωνία μας.

Φυσικά, διαφαίνονται οι διορθωτικές κινήσεις, οι εμβόλιμες πληροφορίες και οι δραματικές σκηνές που επιστρατεύονται για να ανεβάσουν τις στροφές όμως λίγα μπορούν να κάνουν ανάμεσα στα τόσα flashbacks που γίνονται σε παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μοιάζει πολυδαίδαλο, και είναι, χωρίς φυσικά να μπορεί να το σώσει ούτε η Κέιτ Μάρα (που δεν υπερβάλλει εαυτόν) αλλά ούτε και ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, ο οποίος αν και προσπαθεί περισσότερο καταλήγει στα ίδια αποτελέσματα.

Ενδεχομένως, στο όλο στόρι να άρμοζε περισσότερο ένα sequel ή prequel, σωστά δομημένο παρά αυτή το άναρχο ξεφούρνισμα πληροφοριών με έναν υποτυπώδη σκελετό ιστορίας που ξεφεύγει κάθε φορά που πας να πιάσεις το νόημα.

Ωραία είναι η σκέψη του δημιουργού να βάλει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε μία κρατική υπηρεσία και να δείξει πώς θα μπορούσε να ωφελήσει, και να βλάψει αντίστοιχα, όμως αυτό γίνεται με μία υπόνοια συνωμοσίας που καθόλου δεν ταιριάζει με την σημερινή πραγματικότητα, ταιριάζει ωστόσο με την Αμερική.

Έχοντας την ελπίδα πως το “Class of ‘09” μπορεί να βελτιωθεί στην συνέχεια (αν και αμφιβάλλουμε) προτείνουμε να το δείτε αφού έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες εναλλακτικές σας, και αυτό γιατί ανταποδοτικά θα σας εξαντλήσει και εκείνο χωρίς δυσκολία.

Η σειρά κάνει απόψε ελληνική πρεμιέρα στο FX που είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV. Τα νέα επεισόδια θα είναι επίσης διαθέσιμα on demand.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos