Best 2020: Οι επιλογές της Ένωσης Κριτικών της Αμερικής

Published: 11 Jan 2021, 15:05
Συντάκτης:

 

<a href="/en/nea/ta-critics-choice-awards-2021-edeixan-nomadland/64150">Τα Critics Choice Awards 2021 έδειξαν Nomadland</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤα Critics Choice Awards 2021 έδειξαν Nomadland

Η Ενωση Κριτικών της Αμερικής δημοσίευσε τις επιλογές της για τα βραβεία που αφορούν στο 2020 και έδωσε το μεγάλο βραβείο στο «Nomadland» της Κλόι Ζάο, το οποίο ενισχύει επιπλέον τις πιθανότητές του για οσκαρική υποψηφιότητα στην τελετή του Απριλίου.

Πολύ κοντά ακολούθησε και το «First Cow» της Κέλι Ράινχαρντ, με τα δύο φιλμ να πρωτοστατούν και στις βραβεύσεις για την σκηνοθεσία. Το «Nomadland» κέρδισε επίσης  Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία για την Φράνσες ΜακΝτόρμαντ και Φωτογραφία για τον Τζόσουα Τζέιμς Ρίτσαρντς.

Έντονη παρουσία για τα «Da 5 bloods» & «Ma Rainey’s black bottom» στις ερμηνείες, έκπληξη στο ξενόγλωσσο με το ρουμάνικο Collective.

Ακολουθούν οι νικητές και οι επιλαχούσες επιλογές:

Καλύτερη Ταινία: «Nomadland» («First Cow», «Never Rarely Sometimes Always»)

Σκηνοθεσία: Κλόε Ζάο για το «Nomadland» (Στιβ ΜακΚούιν για το «Small Axe», Κέλι Ράινχαρντ για το «First Cow»)

Α΄ Γυναικείος Ρόλος: Φράνσες ΜακΝτόρμαντ για το «Nomadland» (Βαιόλα Ντέιβις για το «Ma Rainey’s Black Bottom», Σίντεϊ Φλάνιγκαν για το «Never Rarely Sometimes Always»)

A’ Ανδρικός Ρόλος: Ντελρόι Λίντο για το «Da 5 Bloods» (Τσάντγουικ Μπόουσμαν για το «Ma Rainey’s Black Bottom», Ριζ Αχμέντ για το «Sound of Metal»)

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Μαρία Μπακάλοβα για το «Borat Subsequent Film» (Αμάντα Σάιφριντ για το «Mank», Γιούν Γιου Γιούνγκ για το «Minari»)

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Πολ Ράσι για το «Sound of Metal» (Γκλιν Τούρμαν για το «Ma Rainey’s Black Bottom», Τσάντγουικ Μπόουσμαν για το «Da 5 Bloods»)

Σενάριο: «Never Rarely Sometimes Always» («First Cow», «I’m Thinking of Ending Things»)

Φωτογραφία: «Nomadland» («Lovers Rock», «Vitalina Varela»)

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: «Collective» («Bucarau», «Beanpole», «Vitalina Varela»)

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «Time» («City Hall», «Collective»)

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos