Aυτό είναι το ντοκιμαντέρ για τις κομμένες σκηνές του Γουόνγκ Καρ Βάι

Published: 10 Apr 2021, 15:22
Συντάκτης:

Με μια φιλμογραφία έντεκα χαρακτηριστικών και ατμοσφαιρικών ταινιών θα πρέπει να υπάρχει άφθονο υλικό για τον σπουδαίο σκηνοθέτη Wong Kar Wai. Ένα νέο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, «One-Tenth of a Millimeter Apart», στοχεύει να διερευνήσει διαγραμμένες σκηνές από ταινίες όπως «Chungking Express», «Fallen Angels», «In the Mood for Love», «2046» και «The Grandmaster» . Η ταινία μικρού μήκους από την εταιρεία παραγωγής Jet Tone Films του Wong Kar Wai έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ, παράλληλα με μια νέα αποκατάσταση του κλασικού γκέι ρομάντζου, «Happy Together», την ταινία που παρακολουθεί η Chloe Zhao πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας νέας της ταινίας.

<a href="/en/tainies/mood-love/64658">In the mood for love</a>ΣΧΕΤΙΚΑIn the mood for love

Η ταινία μικρού μήκους γιορτάζει επίσης την 30ή επέτειο των Jet Tone Films και διαθέτει υλικά που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ, όπως διαγραμμένες σκηνές, πλάνα από το παρασκήνιο και επιλεγμένη αφήγηση από τον Wong Kar Wai.

Οι ταινίες του σκηνοθέτη επανέρχονταις το προσκήνιο χάρη σε ένα νέο κουτί, το «World of Wong Kar Wai» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη συλλογή Criterion Collection, με νέες αποκαταστάσεις των ταινιών του. Το IndieWire πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον σκηνοθέτη σχετικά με τη νέα κυκλοφορία, η οποία διαθέτει ψηφιακές αποκαταστάσεις 4K του «Chungking Express», «Fallen Angels», «Happy Together», «In the Mood for Love» και «2046», που εγκρίθηκαν από τον σκηνοθέτη.

«Όταν μια ταινία πρέπει να αποκατασταθεί», σύμφωνα με τον Wong Kar-Wai, «υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, διαφορετικά γιατί να ασχοληθείτε με την αποκατάσταση». Στο πώς αποφασίζει κανείς τι χαίρει διόρθωσης, ο Wong απάντησε ότι «ανησυχούσα με τα όρια του πόσο πρέπει να διορθώσουμε σε κάθε ταινία χωρίς να το βλάψουμε. Αλλά τα όρια, όπως η ομορφιά, είναι ένας σχετικός όρος - τίθεται στο μυαλό του θεατή». Με άλλα λόγια: Τα χιλιόμετρα μπορεί να διαφέρουν, αλλά αυτός οδηγεί το αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει το «One-Tenth of a Millimeter Apart», αν και το Block 2 Distribution χειρίζεται την κυκλοφορία, μαζί με τις κινηματογραφικές εκδόσεις νέων αποκαταστάσεων του έργου του Wong.  Το καλοκαίρι θα δούμε στα θερινά σινεμά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τουλάχιστον δυο αποκατεστημένες κόπιες ταινιών του. Το IndieWire ταξινόμησε πρόσφατα και τις ταινίες του σκηνοθέτη, με το «2046» να βγαίνει στην κορυφή, ακολουθούμενο από το «In the Mood for Love» και το «The Grandmaster».

Πρώτη δημοσίευση: 10 Apr 2021, 15:22
Ενημέρωση: 10 Apr 2021, 15:22
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos