ΣΕΙΡΕΣ

“Άντρες με τα όλα τους” season 1: Νοσταλγικό αλλά άνευρο

Published: 2 Jul 2023, 17:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η παρέα επιστρέφει αντικαθιστώντας τις στολές του στριπτίζ με απαγωγή σκύλου, αγώνες περιστεριών και μια πολύ αντισυμβατική κατάσταση ομηρίας. Ο Γκαζ μπορεί να γέρασε, αλλά σοφότερος δεν έγινε. Και ο κολλητός του ο Ντέιβ αρνείται να παρασυρθεί ξανά στα καμώματά του. Την ώρα, όμως, της τραγωδίας όλη η παρέα πρέπει να σμίξει για έναν κοινό σκοπό: να τιμήσει έναν παλιό φίλο.

<a href="/en/nea/masters-air-hameni-eykairia-se-keno-terma/69508">"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα

Άποψη: Η ταινία “The Full Monty” του 1997 έμεινε στην ιστορία για την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία της και για το τελικό πλάνο με έξι γυμνούς πισινούς να κουνιούνται στον ρυθμό του "You Can Leave Your Hat On" του Tom Jones. Έτσι, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά αυτή τηλεοπτική του συνέχεια, 26 χρόνια αργότερα, οι περισσότερες αντιδράσεις συνοψίζονταν σε μία απορία: δεν θα ήταν αυτοί οι άνθρωποι στα εξήντα τους πια; Ποιος θα ήθελε να τους δει τώρα με στρινγκ;

Ευτυχώς, στην τηλεοπτική σειρά “The Full Monty” του Disney+, δεν υπάρχει γυμνό. H νέα σειρά οκτώ επεισοδίων με τον ίδιο τίτλο και σε σενάριο Simon Beaufoy -αυτή τη φορά με την Alice Nutter- όπως και η ταινία, βρίσκει ξανά τους πρωταγωνιστές στο Σέφιλντ, σε ένα ακόμα πιο μεταβιομηχανικό τοπίο, όπου μια υποβόσκουσα μελαγχολία διαπερνά τη ζωή όλων.

Το "The Full Monty" προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό έδαφος "Επτά πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικές αναγέννησης του βορά αργότερα", όπως λέει και η εισαγωγική λεζάντα. Ωστόσο, χωρίς ένα κεντρικό γεγονός, όπως το στριπτίζ, γύρω από το οποίο να συσπειρώνεται, η υπόθεση παραμένει πολύ άνευρη και χαλαρή για να μπορέσουμε να επενδύσουμε πλήρως στους χαρακτήρες, όσο συμπαθητικοί και αν εξακολουθούν να παρουσιάζονται. Ο εύστοχος τόνος της ταινίας μεταξύ κωμωδίας και δράματος είναι απών στην σειρά. Σημαντικά θέματα όπως μια απόπειρα αυτοκτονίας από ένα παιδί προσπερνιούνται ελαφρά τη καρδία για χάρη παράλογων και αρκετά βαρετών περιπετειών με σπάνια περιστέρια ή απαχθέντα σκυλιά από το Britain's Got Talent.

Ως βελτίωση σε σύγκριση με την ταινία θα αναφέραμε τον χώρο που δίνεται στους γυναικείους χαρακτήρες.

Όμως τόσο αυτό το στοιχείο, όσο και οι καλές ερμηνείες και οι αναμφισβήτητα καλές προθέσεις για την αποκάλυψη της εξαθλίωσης του βορρά που συνεχίζεται δεν αρκούν. Η πλοκή δεν διατηρεί το ενδιαφέρον, τα επεισόδια είναι αδικαιολόγητα μεγάλα και το όλο εγχείρημα καταλήγει σε μια κάπως βαρετή σειρά που ακόμα και αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos