ΣΕΙΡΕΣ

"Alienist" season 2: Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον

Published: 13 Sep 2020, 15:05

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν και το Alienist επιστρέφει με τη δεύτερη σεζόν να τοποθετείται χρονικά στο 1897. Η Sarah Howard (Dakota Fanning) διευθύνει πλέον το δικό της γραφείο και εργάζεται ως ερευνήτρια. Ο Dr. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) συνεχίζει να εργάζεται ως  εγκληματολόγος ψυχολόγος και ο John Moore γράφει για τη New York Times.  Μετά την εξαφάνιση δυο νεογέννητων, η ομάδα αυτή αναλαμβάνει δράση και αφιερώνεται στην εξιχνίαση ενός ακόμη μυστηρίου.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Eδώ η γνώμη μας για την πρώτη σεζόν.

Η δεύτερη σεζόν του Alienst βασίζεται στο  The Angel of Darkness του Caleb Carr που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1997. Με τους βασικούς χαρακτήρες να είναι ήδη γνωστοί στον  θεατή, η σειρά έχει πλέον το υπόβαθρο για να εμβαθύνει περισσότερο στα ζητήματα της εποχής. Η θέση των γυναικών, η προσπάθειά τους να χειραφετηθούν και να «ρίξουν» την ανδροκρατία που χαρακτηρίζει τα πολιτικά δρώμενα, η αστυνομική βία και η διαφθορά του τύπου είναι ορισμένα από αυτά.

Ωστόσο, λόγω της πληθώρας των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα, πολλές φορές δίνεται η εντύπωση ότι πολλά από αυτά λειτουργούν απλώς ως ένα φόντο που πλαισιώνει την υπόλοιπη πλοκή, παρά ως κεντρικά ζητήματα.

Πέρα από τη διεύρυνση των θεμάτων, το Alienist δεν σημειώνει κάποια άλλη ιδιαίτερη εξέλιξη. Το μοτίβο, οι ερμηνείες, το σενάριο και η όλη αισθητική της σειράς παραμένουν στο ίδιο επίπεδο. Από τη μία αυτό είναι καλό, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που οι δεύτερες σεζόν μιας σειράς είναι μακράν χειρότερες από την πρώτη. Από την άλλη, όμως, αυτό καθιστά τη σειρά προβλέψιμη. Ο θεατής είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο αφήγησης και μπορεί να εικάσει πώς θα εξελιχθεί η ιστορία.

Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά της φετινής σεζόν είναι ότι η Sarah αναλαμβάνει πλέον πολύ μεγαλύτερο ρόλο στη σειρά. Ο χαρακτήρας της εξελίσσεται αρκετά, είναι πλέον πιο δυναμική, πιο αυτόνομη και πιο συνειδητοποιημένη. Η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί την επιθυμία της σειράς να προσανατολιστεί περισσότερο στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο της εποχής.

Παρότι, το Alienist δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει αντίστοιχες σειρές του είδους, τα επεισόδια κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos