ΣΕΙΡΕΣ

"The afterparty": Εφηβικό χιούμορ και whodunit

Published: 2 Feb 2022, 18:40
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όταν ένα σχολικό reunion καταλήγει με τον πιο διάσημο συμμετέχοντα νεκρό, τότε όλοι όσοι βρέθηκαν στην έπαυλη του για το πάρτυ είναι ύποπτοι. Η ντετέκτιβ Ντάνερ θα ανακρίνει έναν έναν τους παλιούς συμμαθητές για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Το δικό του “Only Murders in the Building” απέκτησε το Apple Tv, μία συνταγή επιτυχίας που συνδυάζει μυστήριο, περιπέτεια αλλά και διασκέδαση την οποία αντέγραψε στην βάση της προσθέτοντας τον δικό του, αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα που προέρχεται από τον δημιουργό του, Κρίστοφερ Μίλερ.

Εάν δεν σας θυμίζει κάτι το όνομα, να αναφέρουμε ότι ο Μίλερ είναι υπεύθυνος για τα “21 Jump Street”, “22 Jump Street” όπως και το “The Lego Movie” ενώ έχει υπάρξει παραγωγός σε “How I Met Your Mother” και “Spiderman: Into the Spiderverse”. Με λίγα λόγια, το δείγμα δουλειάς του διαμορφώνει κατά πολύ την διαγωγή του “The Afterparty” και είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε.

Αντίστοιχα όπως στην εξαιρετική σειρά του Hulu, οι εμπλεκόμενοι χαρακτήρες είναι πολλοί και ενδιαφέροντες, με διαφορετικές δυναμικές όμως σίγουρα όλοι τους ξεχωριστοί. Η Τίφανι Χάντις στον ρόλο της ντετέκτιβ Ντάνερ είναι παραπάνω από πρόθυμη να τους ακούσει έναν προς έναν (χωρίς να αποχωριστεί το ταλέντο της στην κωμωδία όμως) και μέσω αυτών των ανακρίσεων βρίσκεται ο εναλλακτικός τρόπος με τον οποίο η σειρά επιλέγει να αφηγηθεί την ιστορία της.

Στα τρία συνολικά επεισόδια που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμα, οι χαρακτήρες, “πρωταγωνιστές στην ταινία της ζωής τους” όπως αναφέρει και η Χάντις, εξιστορούν την βραδιά τους μέχρι την στιγμή του φόνου (;) όπως ακριβώς την έζησαν. Για τον Ανίκ (Σαμ Ρίτσαρντσον του “Veep”) μία ρομαντική κωμωδία που τον έσερνε πίσω από τον παιδικό του έρωτα έπαιζε στο κεφάλι του. Για τον Μπρετ (Άικ Μπάρινχολτζ του “The Mindy Project”) όλη η βραδιά ήταν μια ταινία δράσης. Για τον Γιάσπερ (Μπεν Τσβάρτς του “Parks and Recreation”) δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από μιούζικαλ (με πολύ επιτυχημένα τραγούδια παρεμπιπτόντως). Συνολικά, πολλά διαφορετικά είδη εισβάλλουν κάθε φορά για να δώσουν ένταση και να σε κάνουν να αναρωτιέσαι για αυτό που βλέπεις.

Πάντως όχι με την κακή έννοια.

Το “The Afterparty” είναι προορισμένο για να σε κάνει να περάσεις καλά ψάχνοντας τον δολοφόνο (ο Εξέβιερ του Ντέιβ Φράνκο ήταν κυριολεκτικά για σκότωμα) όμως πολύ έξυπνα και διακριτικά μπορεί να σε κάνει να στρέψεις την προσοχή σου αλλού χρησιμοποιώντας από αφελές χιούμορ και χαζές πλεκτάνες μέχρι τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και τον Γουίλ Φόρτε σε cameos που θα τα θυμόμαστε για καιρό.

Μπορεί η νοημοσύνη που δείχνει όλη η σειρά να μην ξεπερνάει την νοημοσύνη 16χρονων εφήβων σε πάρτι ωστόσο αυτή η απερισκεψία στα όρια της γελοιότητας οδηγεί σε πολύ αστείες σκηνές σπάζοντας τους κανόνες του αυστηρού whodunit. Ανυπομονούμε να δούμε και τους υπόλοιπους χαρακτήρες να ξεδιπλώνονται εξίσου ζωηρά στα επόμενα επεισόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos