5 αθλητές που στράφηκαν στη μουσική και τον κινηματογράφο

Published: 19 Jan 2021, 14:46

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι αθλητές έκαναν καριέρα στον κινηματογράφο ή το χώρο της μουσικής. Πολλοί από αυτούς πήραν την απόφαση μετά από κάποιο σοβαρό τραυματισμό, ενώ άλλοι το δούλευαν πάντα στο μυαλό τους. Αρχικά ως χόμπι και μετά ως επάγγελμα.

Παρακάτω είναι 5 αθλητές, οι οποίοι ακολούθησαν και καλλιτεχνική καριέρα:

1. Ο πρώην ποδοσφαιριστής Έρικ Καντονά. Ο Γάλλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός του σινεμά, έπαιζε ποδόσφαιρο επαγγελματικά από το 1983 έως το 1997. Μάλιστα τα τελευταία 5 χρόνια της καριέρας του στα γήπεδα, έπαιζε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανακοινώνοντας στα 30 του χρόνια ότι αποσύρεται, στράφηκε στον κινηματογράφο ως ηθοποιός αρχικά. Αργότερα σκηνοθέτησε μια ταινία μικρού μήκους, ενώ ήταν συμπαραγωγός και έπαιξε στην ταινία του Κεν Λόουτς, «Αναζητώντας τον Έρικ». Ως ηθοποιός πήγε και το 2014 στις Κάννες, με την ταινία «The Salvation».

2. Ο Αμερικάνος παλαιστής Τζον Σίνα. Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο WWE, έχοντας κερδίσει 17 πρωταθλήματα, συνέχισε την καριέρα του στο σινεμά αλλά και στη ραπ μουσική. Έχει συμμετάσχει σε 8 ταινίες δράσεις, ενώ είναι βασικό μέλος του ραπ συγκροτήματος Thuganomics και έχει συνεργαστεί με τον Snoop Dogg. Παράλληλα έχει κάνει και παρουσιαστής στην τηλεόραση σε διάφορα show. Μια καριέρα μεγάλη τόσο στον αθλητισμό, όσο και στο σινεμά!

3. Ο Λιούις Χάμιλτον. Εδώ έχουμε την περίπτωση ενός εν ενεργεία αθλητή, ο οποίος έχει κερδίσει 7 πρωταθλήματα Φόρμουλα 1 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους του αθλήματος όλων των εποχών. Ο Άγγλος πιλότος συνεχίζει την καριέρα του και το στοίχημα Φόρμουλα 1 της bwin τον δείχνει ως κορυφαίο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το 2021. Την πορεία του στην F1 την γνωρίζουν πολλοί, αυτό που δε γνωρίζουν είναι ότι ο Χάμιλτον ασχολείται και με τη μουσική. Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 13 του χρόνια, ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι ασχολείται με το χώρο της μουσικής τα τελευταία 10 χρόνια. Το 2018 έβγαλε το τραγούδι Pipe, με το ψευδώνυμο XNDA, στο  οποίο συμμετείχε η Κριστίνα Αγκιλέρα.

4. Από το χώρο της πάλης ο επόμενος σταρ του σινεμά, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής και είναι γνωστός ως «Βράχος». Ο λόγος για τον Ντουέιν Τζόνσον, ο οποίος έχει κερδίσει 8 πρωταθλήματα WWE, κάνοντας μεγάλη καριέρα στο άθλημα.  Στο χώρο του κινηματογράφου έχει συμμετάσχει σε 42 ταινίες, ως ηθοποιός, παραγωγός και σαν φωνή για παιδικές ταινίες.

5. Μετά τον Καντονά, ένα άλλος πρώην ποδοσφαιριστής που στράφηκε στο χώρο του κινηματογράφου είναι ο Βίνι Τζόουνς. Ο Τζόουνς υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από το 1984 έως το 1999. Έχει παίξει σε ομάδες όπως η Chelsea και η Leeds United. Στο σινεμά έχει συνεργαστεί με το σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι, ενώ στο σύνολο έχει συμμετάσχει σε 80 ταινίες ως ηθοποιός, κάνοντας μια τεράστια καριέρα στο χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos