H Ζακλίν Λέντζου σκηνοθετεί για τους Εcho Tides

Published: 6 Feb 2023, 16:59

Τα Echo Tides κυκλοφόρησαν το νέο τους single Αρχάγγελος από το επερχόμενο album των Echo Tides Ανδρομέδα FM που θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου, από την United We Fly. Προηγήθηκαν τα singles Τούνελ (το video clip του οποίου σκηνοθέτησε ο Γιώργος Γούσης) και Η Aόρατη Κορδέλα που έδωσαν μια καλή πρόγευση για το επερχόμενο Aνδρομέδα FM, το πρώτο εξ ολοκλήρου ελληνόφωνο album τους. Τα Echo Tides είναι μια παρέα μουσικών που αποτελείται από τον Παναγιώτη Πανταζή, γνωστό ως Pan Pan, που παίζει synthesizers, τραγουδάει, αναλαμβάνει την παραγωγή και τους στίχους και γράφει τη μουσική μαζί με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο (μπάσο, synthesizers), την Καλλιόπη Μητροπούλου (φωνή) και τον Γιώργο Λυγουριώτη (drums).

<a href="/en/multimedia-video-clip/i-zaklin-lentzoy-synergazetai-me-ton-gkoystavo-santaolagia/68839">Η Ζακλίν Λέντζου συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Σανταολάγια</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ζακλίν Λέντζου συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Σανταολάγια

Το videoclip του Αρχάγγελου υπογράφει η σκηνοθέτιδα Ζακλίν Λέντζου. Η ταινία της Έκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς τιμήθηκε το 2018 στις Κάννες με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, ενώ η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της Σελήνη, 66 ερωτήσεις κέρδισε πολύ θετικά σχόλια "ταξιδεύοντας" από το MoMA της Νέας Υόρκης μέχρι το Garage της Ρωσίας και από την Κίνα ως το Μεξικό, ενώ τον Αύγουστο απέσπασε στο Σαράγεβο το βραβείο Cineuropa. "Μικρά δώρα που έρχονται με  μακρόχρονη παραμονή στο σκοτάδι: 1. Μαθαίνεις ταχύρρυθμα όποιο σκιλ 2. Ανάβεις πίστες με τα μάτια σου. 3. Μπορεί να δείς κάποιον Αρχάγγελο.  Και το μόνο μαύρο πλέον, αφορά το χιούμορ"

-Ζακλίν Λέντζου

Ο Αρχάγγελος, είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει όταν ένας φαν της hiphop και ένας φαν της black metal γράφουν μαζί μουσική -ένας new wave ήχος με παράσιτα από το παλιό ραδιοφωνάκι του Pan Pan ξετυλίγεται πάνω από μια μελαγχολική, λυρική μπασογραμμή, ενώ οι στίχοι μιλούν για την άνευ όρων αγάπη και την θέρμη της, ακόμα και όταν προέρχεται από ανθρώπους που δεν είναι πια στη ζωή. Είναι το μόνο κομμάτι του δίσκου που δεν έχει ντραμς και υπάρχουν στιγμές όπου οι στίχοι υποστηρίζονται κυριολεκτικά από τη μουσική. Όπως τη στιγμή που ακούγεται ο στίχος "βάλαμε το ράδιο στο αυτοκίνητο" και ταυτόχρονα ακούγονται και τα ραδιοφωνικά παράσιτα που ηχογράφησε ο Παναγιώτης. «Τα λόγια τους ξεχείλιζαν αγάπη, για τον τόπο και τους ανθρώπους στους οποίους επέστρεφαν, κι εγώ από τη μία άκουγα αυτές τις γυναίκες να μιλάνε με όλη τη λατρεία του κόσμου αναφερόμενες σε κάτι πανέμορφο, κι από την άλλη κοίταζα από το παράθυρο κι έβλεπα κάτι παράγκες. Ωστόσο η ατελείωτη αγάπη που πότιζε τα λόγια τους με είχε συνεπάρει και θέλησα να μιλήσω για κάτι δικό μου αντίστοιχα» -Παναγιώτης Πανταζής Υπήρχαν διάφορες ιδέες για τον τίτλο του κομματιού, αλλά η απώλεια του Σωτήρη, της καρδιάς του μπαρ "Αρχάγγελος" και φίλου του Παναγιώτη, λίγο πριν ηχογραφηθεί το κομμάτι, έφερε μια τελευταία αλλαγή. «Ένιωσα πως το κομμάτι πήρε ένα νέο νόημα, ότι μιλούσε για τους ανθρώπους που έχουμε χάσει αλλά νιώθουμε ακόμα την αγάπη τους. Ο Αρχάγγελος ως λέξη είναι αποκομμένος από θρησκείες, είναι ένα μεγαλύτερο σύμβολο προστασίας», συμπληρώνει ο Παναγιώτης.

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos