Επαγγελματίες stuntmen σχολιάζουν διάσημα κασκαντιλίκια

Published: 2 Sep 2019, 14:57

Το κανάλι Corridor Crew στο YouTube προσκάλεσε τις προάλλες τον Eric Linden, stunt coordinator για τα “Zombieland: Double Tap”, “Avengers: Endgame”, “The Punisher” και πολλά άλλα, για να σχολιάσει ορισμένα καλά και κακά stunts από διάφορες ταινίες.

<a href="/en/nea/o-tom-kroyz-sti-nea-tainia-toy-alehantro-iniaritoy/69490">O Tομ Κρουζ στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Tομ Κρουζ στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου

Στα σχεδόν 14 λεπτά του βίντεο, θα ακούσετε πολλά αναφωνήματα πόνου αλλά και γέλια, αλλά ο Linden προσφέρει ορισμένα χρήσιμα σχόλια που μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τί συμβαίνει στις ταινίες με πολλά  action sequences. Οι ταινίες που συμπεριλαμβάνονται είναι: “Mission Impossible: Fallout”, “Star Wars: The Last Jedi”, “The General”, “The Punisher 2”, και “The Protector”.

Σίγουρα ο κόσμος των stunts είναι επικίνδυνος, αλλά συνάμα μαγικός, καθώς οι καλές χορογραφίες και οι έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να ανυψώσουν μια ταινία δράσης εκτελώντας πολύ αληθοφανή stunts. Για παράδειγμα, στη σκηνή του Mission Impossible που θα δείτε, ο Linden αναφέρει πως σχεδόν ολόκληρο το μπάνιο έχει επενδυθεί με ένα υλικό αφρού το οποίο μοιάζει με πλακάκι έτσι ώστε να μην τραυματίζονται οι ηθοποιοί/stuntmen.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και ο σχολιασμός στο “The Protector” (2005), στο οποίο μαθαίνουμε για το tempered glass, το γυαλί που χρησιμοποιούν στα stunts. Όπως θα δείτε, στο συγκεκριμένο γυαλί τοποθετούν έναν ειδικό μηχανισμό έτσι ώστε το γυαλί να σπάσει την κατάλληλη στιγμή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο παρακάτω, και αν σας ενδιαφέρει το θέμα θα βρείτε στο κανάλι τους στο YouTube περισσότερα συναφή βίντεο!

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos