To "Burn the witch" των Radiohead, φόρος τιμής στο "Wicker man"

Published: 4 May 2016, 13:19

Η στιγμή που περιμέναμε, επιτέλους έφτασε. Πέντε χρόνια μετά το κάπως... εσωτερικό "The king of lips" και εννέα μετά το εξαιρετικό "In rainbows", το νέο τραγούδι των Radiohead είναι εδώ, προαναγγέλοντας το νέο άλμπουμ τους.

Το "Burn the witch" είναι ας πούμε Radiohead 00s vintage σινγκλάκι, με αγχωτικό φινάλε που παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο σε σάουντρακ από ταινία τρόμου.

Και δεν είναι ανακόλουθο το συμπέρασμα, δεδομένου ότι το stop motion video clip του τραγουδιού που επιμελήθηκε ο Κρις Χόπγουελ (είχε σκηνοθετήσει και το αντίστοιχο clip για το αριστουργηματικό "There There"/2003, ενώ θα τον βρείτε στα credits της μεγάλου μήκους "A fantastic fear of everything"/2012 με πρωταγωνιστή τον Σάιμον Πεγκ), αποτελεί straightforward φόρο τιμής στο cult british horror των 70s "The wicker man" του Ρόμπιν Χάρντι με τον Κρίστοφερ Λι και την Μπριτ Έκλαντ.

Για του λόγου το αληθές, θυμηθείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ: 

 

Για να είμαστε σωστοί πάντως, υπήρξε προϊόν των Radiohead από το 2011 μέχρι φέτος: το περυσινό "Spectre" που έφραψαν για το ομωνυμο φιλμ με ήρωα των James Bond, το οποίο τελικά απορρίφθηκε.

 

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos