«Wendell & Wild»: Stop motion εφιάλτης

Published: 11 Sep 2022, 12:09

Ίσως το όνομα του Henry Selick να μην λέει από μόνο του πολλά σε όλους, όμως πρόκειται για τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε το The Nightmare Before Christmas (1993) του Tim Burton, το μιούζικαλ της Disney, James and the Giant Peach (1996) και η τελευταία του ταινία ήταν το stop motion κινουμένων σχεδίων βασισμένο σε βιβλίο του Neil Gaiman, Coraline (2009).

<a href="/en/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Δεκατρία χρόνια μετά επιστρέφει στον κινηματογράφο με το επίσης stop motion animation, Wendell and Wild για λογαριασμό του Netflix. Η Lyric Ross δίνει την φωνή της στην έφηβη Kat Elliot, μια προβληματισμένη και μπερδεμένη κοπέλα που μπλέκεται σε ένα ταξίδι αναζήτησης των προσωπικών της δαιμόνων, που ακούν στο όνομα Wendell και Wild και μάλιστα την φωνή τους σε αυτούς δίνει ένα προϋπάρχον δίδυμο, ο σκηνοθέτης Jordan Peele και ο Keegan-Michael Key, δημιουργοί και πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς Key and Peele (2012-15). Η Angela Bassett δίνει την φωνή της στην Sister Helley, που βοηθάει την Kat στην δική της Οδύσσεια.

Ο Selick, εκτός από σκηνοθέτης, είναι και ο σεναριογράφος της ταινίας, μαζί με τον Jordan Peele, που εκτελεί και χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Έμπνευση για το δικό του stop motion άντλησε ο Selick από άλλα αντίστοιχη τεχνικής ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως η Anomalisa του Charlie Kaufmann και το Isle of Dogs του Wes Anderson. «Ξεκινάω με δουλεμένα στο χέρι αντικείμενα και δουλεύω με 2D animators για να καταλάβω τις εκφράσεις», δήλωσε στο IndieWire. «Δεν μου αρέσει να γίνεται στον υπολογιστή. Λατρεύω το origami, την χάρτινη γλυπτική. Είναι πιο εύκολο γιατί είναι επίπεδο και η βαρύτητα δεν είναι εχθρός, όπως είναι με τις μαριονέτες».

Από το τρέιλερ φαίνεται να είναι ένα σκοτεινό παραμύθι, ταιριαστό με το πνεύμα του Χάλογουιν. Άλλωστε, θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτώβρη στο Netflix, ταιριαστό με το πνεύμα της εποχής.

«Μου αρέσει αυτό που έχει κάνει ο Wes-η τελευταία ταινία του κινουμένων σχεδίων, Isle of Dogs, είναι ένα αριστούργημα-αλλά αυτό είναι το ιδιαίτερο στιλ του. Έχτιζα σε αυτό που είχα κάνει στο παρελθόν. Υπήρχαν λιγότερες πρόβες, ήθελα να αποτυπώσω λίγο περισσότερο το πνεύμα και τις προσπάθειες των ανθρώπων και να μην κάνω τόσα βήματα».

Η ταινία αφού κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 28 Οκτωβρίου.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos