"Σελήνη, 66 ερωτήσεις": Η ενηλικίωση μιας σχέσης

Published: 5 Feb 2022, 13:54

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου κάνει έξοδο στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

<a href="/en/multimedia-video-clip/i-zaklin-lentzoy-synergazetai-me-ton-gkoystavo-santaolagia/68839">Η Ζακλίν Λέντζου συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Σανταολάγια</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ζακλίν Λέντζου συνεργάζεται με τον Γκουστάβο Σανταολάγια

Η πολυβραβευμένη ταινία της Ζακλίν Λέντζου είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια, είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης.

Μετά από χρόνια απόστασης, η Άρτεμις επιστρέφει αναγκαστικά στην Αθήνα λόγω της εύθραυστης κατάστασης υγείας του πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύπτει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της, όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει απαντώνται μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Το "Σελήνη, 66 ερωτήσεις" έχει βραβευτεί σε Θεσσαλονίκη, Σαράγιεβο, Μόντρεαλ και Ρέικιαβικ

Όσο ποιητικό άλλο τόσο επώδυνα αληθινό, τρυφερό και βαθιά προσωπικό το Σελήνη, 66 ερωτήσεις είναι μια ταινία για το φόβο της οικειότητας, τον πόνο του τραύματος και τη βαθιά ανάσα της συγχώρεσης. Αλλά ίσως πάνω και από αυτά είναι μια ταινία για το πως η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά. Όπως ακριβώς και η αγάπη.

O Aπόστολος Κίτσος σας είχε γράψει την άποψή του για την ταινία από το Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου είχε πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ζακλίν Λέντζου  /  Παραγωγή: Blonde | Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα  /  Διανομή: Danaos Films  /  Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος  /  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος  Κουκουλιός  /  Μοντάζ: Σμάρω Παπαευαγγέλου  /  'Ηχος: Λέανδρος Ντούνης  /  Μουσική: Delphine Mallausena  /  Κοστούμια: Εύα Γουλάκου  /  Σκηνικά:  Σταύρος Λιόκαλος  /  Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου

Συμπαραγωγή: LUXBOX, ΕΚΚ, ΕΡΤ & Centre National du Cinéma et de L’ Image Animée

Συμπαραγωγοί: Fiorella Moretti, Hedi Zardi, Ζακλίν Λέντζου

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos