Και indie & horror & fan: Ο Τζιμ Κάμινγκς μπήκε στην shortlist μας

Published: 19 Sep 2020, 15:49

O Tζιμ Κάμινγκς αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φρέσκιες σκηνοθετικές φωνές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά. 

Τον τοποθετούμε πλάι στον Μπράντι Κορμπέτ, τον Τρέι Έντουαρντ Σουλτς, την Τζία Κόπολα, τον Τζο Σουάνμπεργκ, τον Αντόνιο Κάμπος, τον Μπεν Ζέιτλιν.

Ο 34χρονος δημιουργός μας είχε εντυπωσιάσει πέρυσι με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, Thunder Road, «…μια ταινία που σε πιάνει απ’ τα μούτρα. Μια ταινία που παίζει γιο-γιο με τα συναίσθήματα του κοινού, ένας μικρός ερμηνευτικός, σεναριακός και σκηνοθετικός άθλος, μια αναζωογονητική ανάσα στο ταλαιπωρημένο είδος της indie ντραμεντί, με ισορροπημένα γλυκόπικρη αίσθηση…».

Επιστρέφει με το "The wolf of snow hollow", που αφηγείται την ιστορία ενός σερίφη (ο Ρόμπερτ Φόρστερ στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του πριν τον θάνατό του) και της ομάδας του που προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια σειρά εγκλημάτων σε μια ορεινή αμερικανική κωμόπολη, προσπαθώντας να καταλήξουν αν ο δολοφόνος είναι άνθρωπος, λύκος ή... λυκάνθρωπος. 

Όσο quirly χρειάζεται, νευματώδες, με ψήγματα σουρεαλισμού, το τρέιλερ μας πείθει ότι δίκαια τον πιστεύουμε τόσο πολύ. Στις αμερικανικές αίθουσες αναμένεται 9 Οκτωβρίου. 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos