"Just mercy": Δυνατή ιστορία, αστεράτο καστ

Published: 18 Dec 2019, 14:21

Με all star cast έρχεται η επόμενη ταινία του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον ο οποίος μετά το “The Glass Castle” σκηνοθετεί και πάλι την Μπρι Λάρσον αλλά κυρίως τους Τζέιμι Φοξ (“Ray”, “Django Unchained”) και Μάικλ Μπ. Τζόρνταν (“Creed”, “Black Panther”)  σε ένα δικαστικό δράμα φυλετικών διακρίσεων την δεκαετία του 1980 στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

<a href="/en/tainies/marvels/69012">The Marvels</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Marvels

Η ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα αποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Μπράιαν Στίβενσον “Just Mercy” στο οποίο ο ίδιος αφηγείται πώς ως νέος δικηγόρος ανέλαβε να υπερασπιστεί τον Γουόλτερ ΜακΜίλλαν (Τζέιμι Φοξ) με την βοήθεια της συνηγόρου Έβα Άνσλεϊ (Μπρι Λάρσον) σε μία υπόθεση δολοφόνίας ενός 18χρονου αγοριού. Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που αθώωναν τον ΜακΜίλλαν και το γεγονός ότι η κατηγορία προερχόταν από εγκληματία που είχε κίνητρο να ψευδομαρτυρήσει, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο. Με αφορμή αυτήν και άλλες υποθέσεις, ο νεαρός Στίβενσον (Μάικλ Μπ. Τζόρνταν) θα ιδρύσει την Πρωτοβουλία Ίσης Δικαιοσύνης για αυτούς που την έχουν ανάγκη ώστε να μην πέφτουν θύματα του συστήματος.

Στο “Just Mercy” θα συμμετέχει επίσης και ο Τιμ Μπλέικ Νέλσον (“O Brother Where Art Thou”, “The Ballad of Buster Scruggs”), ένας εκ των αγαπημένων των αδερφών Κοέν. Το τρέιλερ προδίδει δυνατές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές και σενάριο που αποπνέει ελπίδα όμως δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στις οθόνες μας. Οι συγκινητικές ιστορίες αληθινών ανθρώπων πάντα θα μαγνητίζουν ένα κομμάτι του κοινού, ειδικά όταν προέρχονται από έμπειρους συντελεστές.

Το “Just Mercy” θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιανουαρίου 2020.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos