"Imagine": Το ντοκιμαντέρ του Τζον Λένον ξανά στις αιθουσες

Published: 18 Aug 2018, 11:38

Ο John Lennon, εκτός από μέλος των θρυλικών The Beatles, είχε σκηνοθετήσει και παίξει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, που κυρίως έδειχναν στιγμές είτε από την ζωή και τις συναυλίες των Σκαθαριών, είτε από την ζωή του με την Yoko Ono. Το τελευταίο σκηνοθετικό του πρότζεκτ επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς θα επαναπροβληθεί 38 χρόνια μετά τον θάνατό του. Τον Δεκέμβριο του 1972 προβλήθηκε στην τηλεόραση η τηλεταινία «Imagine», ένα αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ με τον ίδιο και την Yoko Ono, που γύρισαν στην Αγγλία και στην Νέα Υόρκη. Τον άλλο μήνα η Eagle Rock Entertainment θα κυκλοφορήσει μία αποκατεστημένη κόπια στα σινεμά, με επιπλέον 15 λεπτά που δεν είχαν παιχτεί και περιλαμβάνει και ερμηνεία από την Plastic Ono Band, το συγκρότημα που δημιούργησε το ζευγάρι το 1969.

Το «Imagine» παίρνει φυσικά το όνομά του από το ομώνυμο solo album που έβγαλε ο Lennon το 1971 και από το ομώνυμο τραγούδι που περιλαμβάνεται στο album, το οποίο έχει καταχωρηθεί από το περιοδικό Rolling Stones στην 3η θέση με τα 500 σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών. Δεκαετίες αργότερα, το 2016 η National Music Publishers Association αναγνώρισε την στιχουργική συμβολή της Ono στον ειρηνιστικό ύμνο. Τώρα στα 85 παραμένει ενεργή, τόσο ως μουσικός, όσο και ως καλλιτέχνης. Έδωσε την φωνή της στο «Isle of Dogs» του Wes Anderson και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη το νέο της album, «Warzone». Λίγο πριν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το «Imagine», οι Beatles βραβεύτηκαν το 1970 με το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για το «Let It Be» λίγο πριν διαλυθούν την ίδια χρονιά, ενώ 8 χρόνια μετά την δολοφονία του, η Ono ανέθεσε στον σκηνοθέτη και παραγωγό Andrew Solt ένα ντοκιμαντέρ, το «Imagine: John Lennon».

Η ταινία που θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε στα σινεμά είχε χαρακτηριστεί ως «η πιο ακριβή home movie όλων των εποχών». Επίσης, έχει εμπλουτιστεί με Dolby Atmos soundtrack από τον τρείς φορές βραβευμένο με Grammy Paul Hicks, και με cameo εμφανίσεις από τους George Harrison, Fred Astaire, Dick Cavett, Jack Palance, καθώς και τους Jonas Mekas και Andy Warhol. Το «Imagine» θα αρχίσει να παίζεται από τις 17 Σεπτέμβρη στις αμερικανικές αίθουσες.

Άσχετο, αλλά σχετικό: Λίγο πιο πάνω είδατε την φωτό που πόσταραν στο Instagram, ο Σον Λένον και ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ. Ναι, είναι αυτοί που νομίζετε. Ίδιοι;

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 18 Aug 2018, 11:38
Ενημέρωση: 18 Aug 2018, 11:44
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos