"The Green Knight": Η ταινία φαντασίας της χρονιάς

Published: 12 May 2021, 11:59

Το πρώτο τρέιλερ του The Green Knight κυκλοφόρησε από την A24, έχοντας πρωταγωνιστή τον Dev Patel, σε μια ταινία μεσαιωνικής φαντασίας με γίγαντες, ομιλούσες αλεπούδες και ως ιππότη τον γνωστό ηθοποιό. Την ταινία σκηνοθετεί ο David Lowery, γνώστης του είδους, καθώς έχει σκηνοθετήσει την πρωτότυπη ιστορία φαντασμάτων A Ghost Story και την περιπέτεια φαντασίας Pete’s Dragon, ενώ τον μάθαμε από το "Ain't them bodies saints" με τους Κέισι Άφλεκ, Ρούνεϊ Μάρα, Μπεν Φόστερ.

Αυτή τη φορά η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Sir Gawain (Patel), ανιψιό του βασιλιά Αρθούρου και Ιππότη της Στρογγυλής Τραπέζης, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με τον γνωστό Πράσινο Ιππότη (Ralph Ineson), έναν γιγαντιαίο ξένο με πράσινο δέρμα.

Η ιστορία βασίζεται σε ένα ποίημα του 14ου αιώνα, το Sir Gawain and the Green Knight, όπου ο Gawain έρχεται αντιμέτωπος με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες. Στην ταινία παίζουν ακόμα οι Joel Edgerton, Alicia Vikander, Sarita Choudhury, Sean Harris, Kate Dickie, Barry Keoghan και Erin Kellyman. Παραγωγός της ταινίας είναι η A24, μια εταιρεία με μια ποικιλία ταινιών, από το υπερφυσικό θρίλερ Hereditary, στην ιστορία ενηλικίωσης Mid90s, ενώ τώρα καταπιάνεται για πρώτη φορά με μια περιπέτεια φαντασίας, η οποία μάλιστα συνδυάζει την αρθουριανή ιστορία.

Οι συγκεκριμένοι ήρωες, ο Sir Gawain και ο Πράσινος Ιππότης, δεν είναι η πρώτη φορά που θα τους δούμε σε ταινία. Οι ηθοποιοί Murray Head και Nigel Green τους είχαν υποδυθεί στην ταινία του 1973, Gawain and the Green Knight, ενώ στην ταινία Sword of the Valiant: The Legend of sir Gawain and the Green Knight, τον πρώτο είχε υποδυθεί ο Miles O’ Keefe και τον δεύτερο ο Sean Connery. Και οι δύο ταινίες ήταν σε σκηνοθεσία Stephen Weeks.

Αρχικά η ταινία ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2020, κάτι που δεν συνέβη λόγω των συνθηκών της πανδημίας, οπότε θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου. Από το πρώτο τρέιλερ, το στιλ του Lowery είναι εμφανές, καθώς στήνει μια πιο μικρή και προσωπική ιστορία και όχι τόσο ένα μπλοκμπαστερικό κατασκεύασμα.

Update: Αυτό είναι ένα clip 2 λεπτών από την ταινία που μόλις κυκλοφόρησε, ώστε να πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση:

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos