"All of us strangers": Η υποκειμενική αξία του σεξ

Published: 23 Sep 2023, 16:19

Ο Paul Mescal είναι το πλέον hot όνομα αυτή την στιγμή στην αγγλόφωνη κινηματογραφική βιομηχανία και κάθε νέα του ταινία προκαλεί ενδιαφέρον. Στο All of Us Stranger τον συναντάμε να έρχεται πολύ κοντά με τον Andrew Scott στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας της Searchlight Picture, ένα γκέι ρομάντζο που σίγουρα θα μαγνητίσει την προσοχή και στις Νύχτες Πρεμιέρας που θα προβληθεί. Ο σκηνοθέτης Andrew Haigh, που τον θυμόμαστε κυρίως από τα πολύ καλά Weekend (2011) και 45 Years (2015), στα οποία επίσης εξερευνούσε τις ανθρώπινες σχέσεις, μεταφέρει αυτή την φορά το ιαπωνικό μυθιστόρημα, Strangers, του Taichi Yamada του 1987.

<a href="/en/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Ένας σεναριογράφος και ένας αινιγματικός άντρας γίνονται γείτονες και εν δυνάμει εραστές. Όσο όμως προχωρά η σχέση τους, ο πρώτος ανακαλύπτει πως οι εδώ και τριάντα χρόνια αποθανόντες γονείς του (τους υποδύονται σε νεαρή ηλικία οι Claire Foy και Jamie Bell) είναι τελικά ζωντανοί. Αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές του σκηνοθέτη, αν και ως αφετηρία έχει την έννοια της συνύπαρξης. Σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, ο Haigh δηλώνει «Το να ασχοληθώ ξαφνικά με το δικό μου παρελθόν την ίδια στιγμή που έλεγα μια ιστορία για κάποιον άλλον που ασχολείται με το παρελθόν του-δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ανόητο, συναισθηματικά ή διανοητικά. Αλλά ήταν πραγματικά παράξενα καθαρτικό πείραμα». Εκτός από το παράξενο ταξίδι στο παρελθόν, οι ήρωες αναπτύσσουν μια έντονη σεξουαλική σχέση.

Για τις σεξουαλικές σκηνές, ο Haigh ανέφερε ότι επικεντρώθηκε στο να φέρει μια αίσθηση συναισθηματικής πραγματικότητας. «Ήθελα πολύ να νιώσω την υποκειμενική αξία του σεξ και πώς είναι αυτό. Η νευρικότητα και ο ενθουσιασμός και η σωματική αίσθηση του να σε αγγίζει κάποιος άλλος και τι σου κάνει».

Το All of Us Strangers θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και κανονικά θα βγει στα σινεμά τον Δεκέμβριο. Το πρώτο τρέιλερ στέκεται περισσότερο στο ρομαντικό κομμάτι της σχέσης των δύο αντρών και εμείς αναμένουμε να δούμε πώς η μεταξύ τους χημεία θα πυροδοτήσει την όλη ιστορία.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos