Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η ιστορία της σχέσης του Michael Ausiello και του Kit Cowan, η οποία πήρε τραγική τροπή όταν ο Cowan διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Άποψη: Η dramedy "Spoiler Alert" είναι βασισμένη στην ιστορία της ζωής του τηλεοπτικού δημοσιογράφου Michael Ausiello και -όπως μας ενημερώνει από την αρχή- πρόκειται να έχει ένα θλιβερό τέλος. Ο τίτλος του βιβλίου του Ausiello "Spoiler Alert: The Hero Dies at the End" έγινε "Spoiler Alert" για την μεταφορά του στην οθόνη. Και παρότι ακολουθεί το σύνηθες μοτίβο που θέλει τις ταινίες LGBTQ+ να τελειώνουν τραγικά, το γεγονός ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία μας κάνει όχι μόνο να δίνουμε άφεση, αλλά και να συγκινούμαστε αυθεντικά.

Ο Jim Parsons του "The Big Bang Theory" πρωταγωνιστεί δίνοντας μια ευαίσθητη ερμηνεία ως ο ντροπαλός Michael, που είναι συναισθηματικά μπλοκαρισμένος λόγω του τραυματικού παρελθόντος του και βρίσκει παρηγοριά στο περίεργο κόλλημά του με τα στρουμφάκια και με το να φαντάζεται τη ζωή του σαν sitcom της δεκαετίας του ’90. Σε μια από τις σπάνιες βραδινές εξόδους με έναν συνάδελφο, ο Michael γνωρίζει τον όμορφο και γεμάτο αυτοπεποίθηση Kit Cowan (Ben Aldridge), τον άνθρωπο που θα γίνει τελικά ο έρωτας της ζωής του.

Η χημεία μεταξύ του Parsons και του Aldridge είναι διάχυτη, κυρίως όταν επιδίδονται σε πνευματώδη πειράγματα μεταξύ τους. Άλλωστε, πάνω σε αυτή τη χημεία που μας θυμίζει πώς είναι να ταιριάζεις με έναν άνθρωπο και να θέλεις να ρίξεις τις άμυνές σου, στηρίζεται όλη η ταινία.

Το "Spoiler Alert" κάνει καλή δουλειά στο να αναδείξει την πιο αξιαγάπητη πλευρά δύο ευάλωτων χαρακτήρων, με φόβους και ελαττώματα. Είναι εμφανές πώς αυτοί οι δύο θα ερωτευτούν τόσο βαθιά ο ένας τον άλλον, ώστε να αντέξουν και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που τελικά έρχονται.

Η ταινία είναι πολύ ειλικρινής σχετικά με τις δυσκολίες που συνεπάγονται από τις μακροχρόνιες σχέσεις. Από τη μέση και μετά μεταπηδά από την κωμωδία στο δράμα. Ο σκηνοθέτης Michael Showalter δίνει μερικές σουρεαλιστικές νότες εισάγοντας σκηνές από μια φανταστική κωμική σειρά βασισμένη στην παιδική ηλικία του Michael που ελαφραίνουν λίγο τις πιο βαριές στιγμές.

Συνολικά, αυτή η ρομαντική ταινία απευθύνεται σε ένα mainstream κοινό που νιώθει όλο και πιο άνετα με το LGBTQ+ περιεχόμενο και μιλάει για την αγάπη έτσι όπως ακριβώς είναι: ένα πανανθρώπινο συναίσθημα που -ναι!- με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα θα κερδίζει.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Sep 2023, 17:46
Ενημέρωση: 1 Sep 2023, 17:46
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Spoiler alert
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos