The year I started masturbating

The year I started masturbating - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο κόσμος μια φιλόδοξης καριερίστα καταρρέει όταν τη χωρίζουν λίγο προτού κλείσει τα 40, γεγονός που την αναγκάζει να αναθεωρήσει τη χαοτική της ζωή.

Άποψη: Η νέα, spicy κωμωδία του Netflix έρχεται από τη Σουηδία και μιλάει γι΄αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος της: Η ηρωίδα ανακαλύπτει την αυτοϊκανοποίηση και μαζί με αυτήν το mantra που θα την καθοδηγήσει στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της.

Η Hanna είναι μια πολυάσχολη επαγγελματίας, μια μαμά που θα ήθελε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον γιο της και μια σύζυγος που προσπαθεί να αναθερμάνει τη σχέση με τον άντρα της.

Φυσικά, τη στιγμή που η Hanna θα αποφασίσει να παραιτηθεί από μια δουλειά που την κρατάει μακριά από την οικογένειά της, θα είναι η στιγμή που θα αποφασίσει και ο άντρας της να τη χωρίσει. Η Hanna θα βρεθεί στο τίποτα με μια αναπάντεχη φίλη, τη Liv. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται σε πολλά, διαφορετικά σημεία της δύσκολης διαδρομής που η Hanna διανύει. Η νέα φίλη είναι εκείνη που θα προσφέρει το κλειδί για την αυτοπραγμάτωση και την απελευθέρωση: "Ελευθέρωσε το μ@@νί, αλλιώς θα πεθάνεις πριν γίνεις 40".

Η Erika Wasserman σκηνοθετεί και γράφει το σενάριο σε αυτή την ανάλαφρη κωμωδία. Με έναν γλυκόπικρο τόνο, που -εντάξει- μπορεί κάποιες φορές να γίνεται ακόμα και cheesy, όλη η παραγωγή εδώ μας καλεί να διασκεδάσουμε, με σκηνικό μια πανέμορφη Στοκχόλμη. Η Katia Winter είναι αξιαγάπητη ως Hanna και δίνει στην ηρωίδα της μια άβολη ψυχραιμία που μοιάζει να πηγάζει όχι τόσο από μια δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης, όσο από μια παγωμάρα μπροστά στις απανωτές ανατροπές, πράγμα που την κάνει ιδιαίτερα συμπαθή.

Η Vera Carlbom είναι η cool φίλη που όλοι θα θέλαμε σε μια τέτοια φάση της ζωής μας, ενώ η σκηνή στο εστιατόριο που η Liv επιδεικνύει την τέλεια τεχνική απόλαυσης παρομοιάζοντας τα διάφορα "ανατομικά στρώματα" μιας πίτσας με το αιδοίο είναι πραγματικά απολαυστική.

Η υπόθεση μιλάει για ένα θέμα σύγχρονο που συναντούμε όλο και πιο συχνά και σίγουρα rings a bell στους millennial γονείς -ευρωπαίους και όχι μόνο- που λίγο πριν τα 40 διαισθάνονται ότι κάτι έχει πάει λάθος με τον χρόνο τους, με τους στόχους τους, με τη ζωή τους.

Είναι μια ιστορία για μια γυναίκα που ανθίζει πιο αργά, τουλάχιστον όσον αφορά τη σεξουαλικότητα για τη δική της ικανοποίηση, και για το πώς τα πρωτόγονα ένστικτά μας κρύβουν μεγάλες αλήθειες για το ποιοι είμαστε και για το πώς λειτουργούμε καλύτερα.

Από εμάς η πρόταση είναι να δείτε την ταινία, να ταυτιστείτε είτε είστε άντρες είτε γυναίκες, να γελάσετε ελεύθερα και να αναμείνετε για το τέλειο κλείσιμο με τα animated αιδοία που χορεύουν…

Πρώτη δημοσίευση: 10 Jun 2023, 17:22
Ενημέρωση: 10 Jun 2023, 17:22
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The year I started masturbating
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos