Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Όταν η κολλητή της, η Jojo, ερωτεύεται και αφήνει πίσω της τις ξέφρενες ερωτικές περιπέτειες στο Βερολίνο, η Paula κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει τον γάμο.
Άποψη: Αυτή η γερμανική ταινία του Netflix προέρχεται από μια γυναίκα σεναριογράφο (Stefanie Ren) και μια γυναίκα σκηνοθέτη (Barbara Ott) και επικεντρώνεται στην περίπλοκη σχέση μεταξύ δύο, επίσης, σύγχρονων γυναικών. \
Πρώτα από όλα, το “For Jojo” θα σας θυμώσει και ταυτόχρονα θα σας γεμίσει με χαρά, αλλά και λύπη. Η ταινία παίρνει δύο πολύ σημαντικά θέματα της ζωής μας - την αγάπη και τη φιλία- και δίνει μια ρεαλιστική εικόνα που αντιπροσωπεύει απόλυτα την εποχή που ζούμε.

Η μοναξιά της Paula και η αγάπη της για τη Jojo μπορεί αρχικά να φαίνονται πολύ μελοδραματικές και εμμονικές, αλλά, καθώς η ταινία προχωρά, αποκτούν μια ανθρώπινη νότα και σχεδόν μας κάνουν να σκεφτούμε αυτή τη φιλία στη ζωή μας που είναι ή θα είναι πολύ δύσκολο να αφήσουμε.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες ταινίες που βάζουν τη φιλία στον πυρήνα τους, εδώ τα ρήγματα υφίστανται και κάνουν τις δύο γυναίκες να απομακρυνθούν. Οι δύο τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες -η Paula είναι η νευρωτική, ενώ ο Jojo πιστεύει στη σταθερότητα και τον ρεαλισμό. Οι αντιθέσεις τους είναι ό,τι τις κράτησε ενωμένες όλα αυτά τα χρόνια, είναι, όμως, και ο λόγος για τον οποίο έχουν χάσει τον ατομικισμό τους. Έτσι, όταν ένας νέος χαρακτήρας διαταράσσει την ασφάλειάς τους, η φιλία τους μοιάζει να καταρρέει.
Η Caro Cult κάνει αξιέπαινη δουλειά ως Paula. Την αγαπάς και τη μισείς συγχρόνως, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι την καταλαβαίνεις. Και αυτό είναι που κάνει την ερμηνεία της τόσο επιτυχημένη. Η Nina Gummich προσφέρει μια εξίσου σημαντική ερμηνεία, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τους minimal διαλόγους.

Η μη λεκτική επικοινωνία είναι το μεγάλο στοίχημα που εμφανώς κερδίζεται: τα βλέμματα, οι εκφράσεις του προσώπου, τα κορμιά, οι αντιδράσεις των σωμάτων. Τα πλάνα από τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και τα τοπία της φύσης γεμίζουν από την τοξική φιλιά των δύο γυναικών, ενώ οι άντρες και οι σχέσεις μαζί τους για την Paula και την Jojo θα έρχονται πάντα δεύτερες.
Συμπερασματικά, είναι μια ταινία που κάτι έχει να πει, κάπου να μας αγγίξει, κάτι να θυμίσει από εκείνες τις περιόδους της ζωής μας που οι φίλοι ήταν όλος μας ο κόσμος. Και το κάνει ωμά, απλά και εκνευριστικά. Και μόνο γι΄ αυτό αξίζει να της αφιερώσετε μιάμιση ώρα και μερικές καλές κουβέντες στους φίλους σας για να την δουν.
 

Πρώτη δημοσίευση: 27 Jul 2022, 14:10
Ενημέρωση: 27 Jul 2022, 14:10
Συντάκτης: 
Τίτλος:
For Jojo
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Atlas

Atlas

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Σε ένα πλανήτη μακρυνό η Άτλας είναι η μοναδική επιζών και μαζί με...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos