Φεμινιστικό/δραματικό western με αρκετές πιστολιές αλλά χλιαρές κορυφώσεις που επαναπαύεται στην ιδέα ότι θα πουλήσει λόγω του genre του. O Daniel Barber (‘’Ηarry Brown’’) σερβίρει στο ανυποψίαστο κοινό ένα προβληματικό σεναριακό υλικό (σε επιμέλεια της Julia Hart), μέσα σ’ ένα ελκυστικά οπτικοακουστικό περιτύλιγμα. Πιο αναλυτικά, οι διάλογοι είναι ελλιπείς, το πρώτο μέρος είναι αφηγητικά άρρυθμο συγκριτικά με το δεύτερο και οι χαρακτήρες δεν αποτελούν ολοκληρωμένες σκιαγραφήσεις. Ο σκηνοθέτης δεν μπήκε στη διαδικασία να μας τους συστήσει, απλά υπάρχουν!

Όσον αφορά τον Sam Worthington, που είναι ο κράχτης της ταινίας, εξερευνά τα όρια της αταλαντοσύνης (και της υπομονής μας) αφού για κάποιο λόγο πάντα είναι πολύ ‘’σφιγμένος’’ εκφραστικά. Οπτικά φέρνει ολίγον στον Russell Crowe στο γουέστερν ‘’Γρήγορη και θανάσιμη’’ του Sam Raimi με την Sharon Stone. Ενδιαφέρον μουτράκι έχει η Hailee Steinfeld, διάσημη από το ‘’True Grit’’ και το videoclip ‘’Bad Blood’’ της Τaylor Swift, που την πλαισιώνουν η Βrit Marling (θυμηθείτε την στο "I, origins" & το "Another earth" και η Muna Otaru (wannabe Lupita Nyong'o). Όλες μαζί μοχθούν για να επιβιώσουν σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Αν και το τρέιλερ ήταν σχετικά δελεαστικό το καθαυτό έργο δεν επιφυλάσσει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη ή γνήσια σκηνοθετική πρωτοβουλία. Περισσότερο μοιάζει με home-invasion θρίλερ παρά με γουέστερν. Το ‘’Keeping room’’ αδυνατεί να «κρατήσει» το ενδιαφέρον του θεατή και να γίνει μία ποιητική πραγματεία περί της γυναικείας αποφασιστικότητας ή έστω μία αλληγορική ταινία για τη βαναυσότητα του πολέμου.

Yπόθεση: Στα τέλη του Αμερικανικού Εμφυλίου τρεις γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με δυο αδίστακτους λιποτάκτες του στρατού, οι οποίοι αναζητούν το πλιάτσικο και την βία. Στην απομονωμένη φάρμα οι δύο αδελφές μαζί με την υπηρέτριά τους θα προσπαθήσουν να νικήσουν τους εισβολείς που διψούν για αίμα.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Jan 2016, 22:12
Ενημέρωση: 23 Jan 2016, 22:12
Τίτλος:
The keeping room (The keeping room)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos