Alan Partridge: Alpha Papa

Οταν ο διάσημος ραδιοφωνικός dj, Alan Partridge, διαπιστώνει πως η δουλειά του κινδυνεύει με την έλευση των νέων ιδιοκτητών του σταθμού, μια σειρά απίθανων γεγονότων θα ξεκινήσει!
Alan Partridge: Alpha Papa - κριτική ταινίας

Alan Partridge ζούμε για να σ’ακούμε!

Ο Steve Coogan είχει «εφεύρει» τον χαρακτήρα του Alan Partridge στο μακρινό 1991 για μια ραδιοφωνική εκπομπή του BBC. Από τότε έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους και διάσημους παρουσιαστές και dj, σε ράδιο και τηλεόραση. Ο Coogan αποφάσισε πως ήρθε η ώρα και για το σινεμά, και το αποτέλεσμα στέκει δίπλα σε όλες τις κλασικές βρετανικές κωμωδίες!

Ο Partridge είναι κυνικός, εγωϊστής, νάρκισσος όσο δεν πάει, θλιβερός, αγενής και ταυτόχρονα αγαπητός! Η’ τουλάχιστον συμπαθής, καθώς η ερμηνεία του Coogan είναι άξια θαυμασμού. Οι ατάκες ξεκινούν από το πρώτο λεπτό σε ρυθμό πολυβόλου και θα πρέπει να δείτε την ταινία 2,3 φορές αν θέλετε να τις... προλάβετε όλες. Ο Partridge είναι πλέον μεσήλικας, χωρισμένος και πάντα εξωφρενικός και υποκριτής, κυριευμένος από τη σκέψη της δόξας. Η ταινία παραδεί κάθε σελέμπριτι παρουσιαστή και ταυτόχρονα θυμίζει και την «Σκυλίσια μέρα», βέβαια από άλλη σκοπία και με διαφορετικό αποτέλεσμα...

Τέτοιες κωμωδίες αξίζει το σινεμά. Με προσβλητικές αλλά ευφυής ατάκες, με πραγματικούς χαρακτήρες, κόντρα σε κάθε ηθική. Alan Partridge ζούμε για να σ’ακούμε!

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 10 Dec 2013, 11:50
Ενημέρωση: 10 Dec 2013, 11:50
Τίτλος:
Alan Partridge: Alpha Papa (Alan Partridge: Alpha Papa)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos