Σύνοψη: Σε αποστολή του στον κόλπο την Συρίας, το γαλλικό υποβρύχιο Τιτάν έρχεται αντιμέτωπο με άγνωστης προέλευσης υποβρύχιο. Η επιστροφή του προσωπικού στην στεριά ικανοποιεί τους περισσότερους όμως τα ανώτερα κλιμάκια διατηρούν επιφυλακτική στάση απέναντί τους και στα γεγονότα που συνέβησαν. Όταν ο τεχνικός σόναρ ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες υποβρύχιο μία νέα αποστολή θα έχει τεθεί ήδη σε εξέλιξη.

Άποψη: Με αποκαλυπτικό σενάριο και συμπαθητικό σύνολο Γαλλικών προσωπικοτήτων, ο Αντονίν Μποντρί κάνει την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, έχοντας στο βιογραφικό του μόλις ένα σενάριο, αυτό του “The French Minister” που απέχει αρκετά από το θρίλερ κλειστού τύπου που επιχείρησε με το “Wolf’s Call”. Στην σχεδόν πολεμική του περιπέτεια, ο Φρανσουά Σιβίλ (θα τον θυμάστε από τον ρόλο του Ιππολίτ στο “Call my Agent!”) είναι το ‘χρυσό αυτί’ της όλης επιχείρησης και προς τιμήν του σκηνοθέτη όλη η τεχνική έρευνα περί σόναρ και συχνοτήτων είναι καλά μελετημένη όμως η ακρίβεια δεν μία ιδιότητα που χαρακτηρίζει το σενάριο στην ολότητά του.

Καθώς η ιστορία παρασύρεται σε ένα πλαίσιο νέου Ψυχρού Πολέμου, γιατί φυσικά το υποβρύχιο φέρει πυρηνικές κεφαλές, η ταινία αναζητά τον επόμενο ήρωα της που θα πέσει με αυτοθυσία στην μάχη για την αποτροπή ενός πολέμου και οι υποψήφιοι είναι παραπάνω από ένας. Ο Ρεντά Κατέμπ και ο Ματιέ Κασσοβίτς είναι οι ηγετικές μορφές της υπόθεσης, αυστηρά εκπαιδευμένοι με στρατιωτική πειθαρχία και εμπειρία, και ο Ομάρ Σι συμπληρώνει με τον ρόλο του πιο προσγειωμένου ανώτερου που είναι κοντά στο πλήρωμά του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η σωρεία ανάλογων ταινιών μας έχει συνηθίσει σε όλο το φάσμα των βαθμών που μπορεί να λάβει ένας αξιωματικός, και συνεπώς οι ρόλοι των προαναφερθέντων χαρακτήρων δεν μας προκαλούν σύγχυση. Άλλωστε ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο του.

Στην περίπτωση του “Wolf’s Call” οι χαρακτήρες στηρίζουν ένα σωστό θρίλερ αγωνίας όμως φαίνεται ότι δεν είναι όλοι οι παράγοντες ισάξια ανεπτυγμένοι για να ακολουθήσουν την ίδια επιτυχία. Πέρα από την απλούστευση διαδικασιών και πρωτοκόλλων, η τελική διευθέτηση δεν είναι κάποια έξυπνη κίνηση αλλά μία επικράτηση της σωστής μεριάς με τον σωστό τρόπο.

Αν και η αποφυγή για την συγκεκριμένη ταινία δεν είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να κάνετε, θα λέγαμε ότι αυτό που μας μένει μετά το πέρας της είναι η επικίνδυνη διακριτικότητα που χαρακτηρίζει τα υποβρύχια και αυτομάτως τα καθιστά ελκυστικά για κάθε είδους περιπέτεια.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Apr 2020, 03:55
Ενημέρωση: 22 Apr 2020, 03:55
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The wolf's call
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos