The way way back

Ο 14χρονος Ντάνκαν πάει –χωρίς να θέλει- διακοπές στο εξοχικό του νέου φίλου της μητέρας του (Steve Carell), ο οποίος δεν τον πολυσυμπαθεί... Εκεί γνωρίζει την κόρη της αλκοολικής γειτόνισας αλλά και έναν τύπο που δουλεύει σε water park.
The way way back - κριτική ταινίας

Απλό και συμπαθές

Παίχθηκε στο περσινό Sundance, πήρε πολύ καλές κριτικές και είχε και εξαιρετική πορεία στα ταμεία αν σκεφτεί κανείς ότι στοίχισε μόλις 5 εκατ. δολλάρια. Ενώ το στόρι αλλά και η γενικότερη εξέλιξη δεν γεννούν προσδοκίες και εκπλήξεις, καμιά φορά φτάνει ένα καλό σενάριο και ένα ακόμα καλύτερο καστ, και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Το θέμα είναι σαφώς η ενηλικίωση, το χάσμα μεταξύ παιδιών-γονιών, οι νέες εμπειρίες και γνωριμίες, μαζί με μια μελαγχολία όταν γνωρίζεις ότι το καλοκαίρι θα τελειώσει. Το «μυστικό» της ταινίας είναι πως το χιούμορ υπάρχει πάντα για να αποφύγει κάποιες γλυκερές καταστάσεις και κάποιες λίγο πιο δραματικές.

Με τον πάντα σε φόρμα, Sam Rockwell, διασκεδάζεις μιάμιση ώρα με μια απλή καλοκαιρινή ιστορία που δεν αλλάζει ζωές όπως μάλλον αυτή του ήρωα, αλλά αλλάζει την τυχόν κακή σου διάθεση.

Προς το καλύτερο.

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 19 Jan 2014, 18:10
Ενημέρωση: 20 Jan 2014, 14:56
Τίτλος:
The way way back (The way way back)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos