Monster's University

Την τελευταία φορά που είδαμε τους Μάικ Βασόβσκι και Τζέιμς Σάλιβαν ήταν αχώριστοι και πραγματικά αγαπημένοι. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από την πρώτη στιγμή που αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο δεν άντεχαν το ένα το άλλο...
Monster's University - κριτική ταινίας

Ευχάριστο, αστείο, διαχρονικό!

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες παράγωγης έχουν ανεβάσει εμφανέστατα τον πήχη στις ταινίες με κινούμενα σχεδία και έχουν αποκτήσει τεραστία ανταπόκριση και σε μεγαλύτερο κοινό ηλικιακά από αυτό για το οποίο προορίζονται. Η Pixar για άλλη μια φορά κάνει το θαύμα της και μας παρουσιάζει άλλη μια διαχρονική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

Στο Monsters University οι αγαπημένοι Mike Wazowski και Sullivan επιστρέφουν μετά από δώδεκα χρόνια και μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, στη περίοδο της ξέφρενης φοιτητικής τους ζωής, πριν ακόμα καταφέρουν να γίνουν τρομακτικοί μπαμπούλες! Οι χαρακτήρες, που οι περισσότεροι ήδη γνωρίζουν, παραμένουν ενδιαφέροντες, μοναδικοί και πάνω από όλα απολαυστικοί. Αυτή τη φορά τους παρακολουθούμε από τη αρχή της εξέλιξης τους και παράλληλα διακρίνουμε και την εξέλιξη των δημιουργών τους.

Παρότι η συνεχεία μιας πολύ επιτυχημένης ταινίας συνηθίζει να μη προσφέρει τις καλύτερες κριτικές, η συγκεκριμένη θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τη πρώτη αφού όπως ανέφερα και παραπάνω απευθύνετε στο παρελθόν των χαρακτήρων αλλά παράλληλα κρατεί και το ύφος της προηγουμένης επιτυχίας χωρίς να γίνετε βαρετή με επαναλήψεις. Το Monsters University είναι ευχάριστο, έχει πλάκα και περνά τα παραδοσιακά μηνύματα που συναντάμε σε ταινίες της Disney, όπως μηνύματα αγάπης, συνεργασίας, διαφορετικότητας, επιμονής και εργατικότητας που μαθαίνουν τα μικρά παιδιά και θυμούνται οι μεγάλοι!

Ελίζα Χριστοδουλίδη

Πρώτη δημοσίευση: 13 Nov 2013, 19:01
Ενημέρωση: 13 Nov 2013, 19:01
Τίτλος:
Monster's University (Μπαμπούλες Πανεπιστημίου)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos