Αθανάσιος Καρανικόλας: Ένας χαρισματικός και φωτεινός σκηνοθέτης

Published: 11 Feb 2014, 13:24

Στο σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα κατοικεί η συν-χώρεση

Αφού είδαμε “το Σπίτι” του Αθανάσιου Καρανικόλα και νιώσαμε ταυτόχρονα άνετα και άβολα μέσα του, απολαύσαμε μία όμορφη κουβένα μαζί του, ενόψει της αποψινής πρώτης προβολής του φιλμ του στα πλαίσια του Forum της Berlinale.

Ο σκηνοθέτης, χαρισματικός, φωτεινός και με προσμονή για το ταξίδι του “Σπιτιού”, μας μίλησε για το καινούριο του φιλμ, για την εμπειρία του στη Berlinale, η οποία μετρά χρόνια πια και διανθίζεται χρόνο με το χρόνο με τις αξιόλογες συμμετοχές του, όπως διευρύνεται και η εξέταση της θεματικής της μετανάστευσης, από φιλμ σε φιλμ, προσφέροντας σε αυτή τη θεματική άλλες διαστάσεις που σπάνε τα στερεότυπα του μετανάστη.

Εξήγησε το σπουδαίο ρόλο που παίζει ο χώρος στην ανάπτυξη των κινηματογραφικών χαρακτήρων, και πώς αυτός μπορεί να εκφράζει τους προβληματισμούς του για τα θέματα της μετανάστευσης, τη συνεργασία του με τη Μαρία Καλλιμάνη και τους υπόλοιπους ηθοποιούς του, για το Νέο Ελληνικό Ρεύμα στο Σινεμά και για τα μελλοντικά του ενδιαφέροντα πλάνα.

Όλη η συνέντευξη προσεχώς στο Move it, με τις ευχές μας για καλό ταξίδι στο υπέροχο αυτό φιλμ.

Εύη Αβδελίδου



 

We felt “At Home” with Athanasios Karanikolas

After visitng the new Athanasios Karanikola's Film and felt at the sae time “At Home” and far from it, we enjoyed a pleasant and interesting conversation with him, waiting for the film's tonight's premiere on Berlinale. Charismatic, brilliant and anticipating the films journey, talked us about his experince in Berlinale, the migration topic and how the film is an alteration of common film stereotypes concerning foreighners . He explaines the major role of spance in developing xinema characters, his cooperation with Maria Kallimani, The New Greek Cinema Wace and his future plans. The whole interview coming soon on Move it.

Evi Avdelidou

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos