Το ΕΚΚ στέλνει 30 ταινίες στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Published: 22 Feb 2021, 18:47
Συντάκτης:

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δηλώνει έτοιμο για τη συμμετοχή του με το ψηφιακό του περίπτερο στην Αγορά της Berlinale, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 1-5 Μαρτίου 2021. Εν όψει της δράσης αυτής εκδόθηκε ο νέος κατάλογος του ΕΚΚ με τις ταινίες μεγάλου μήκους στις οποίες είναι συμπαραγωγός ή υποστηρίζει την προώθησή τους.

<a href="/en/festival-verolino/apohoroyn-oi-dieythyntes-tis-berlinale/68659">Αποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale

Το ΕΚΚ συμμετέχει στην Αγορά μέσω της Διεύθυνσης της Hellas Film, με σκοπό την διεθνή προώθηση της ελληνικής ταινίας, αλλά μέσω και της Διεύθυνσης Hellenic Film Commission προβάλλοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως τόπο γυρισμάτων διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι προβολές της φετινής, 71ης διοργάνωσης της Berlinale θα γίνουν σε κινηματογραφικές αίθουσες 9-20 Ιουνίου 2021. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα «Συναντήσεις» έχει επιλεγεί η ταινία μεγάλου μήκους «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου.

Στον κατάλογο που δόθηκε στην δημοσιότητα, ανακαλύπτουμε ορισμένες από τις πολυαναμενόμενες προσεχώς ελληνικές ταινίες, όπως τις "Βroadway" του Χρήστου Μασσάλα, "Ο άνδρας με τις απαντήσεις" του Στέλιου Καμίτση, "18" του Βασίλη Δούβλη, "Koπάδι με πρόβατα" του Δημήτρη Κανελλόπουλου, "The echos of the world" του Πέτρου Σεβαστίκογλου, "Volume 7" των Πάνου Παππά, Δέσποινας Χαραλάμπους.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες θα βρείτε εδώ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos