Berlinale 2022: 54 κρούσματα κορονοϊού το πρώτο 3ήμερο

Published: 15 Feb 2022, 19:17
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ του Βερολίνου επιχείρησε να σηκώσει ψηλά την σημαία του κινηματογράφου μέσα στην πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, λαμβάνοντας την απόφαση να διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση με φυσική παρουσία σε πείσμα όσων είχαν επιφυλάξεις και ανησυχούσαν, μεταξύ των οποίων και εμείς στο MOVE IT, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού τύπου.

<a href="/en/festival-verolino/berlinale-oi-tainies-mporoyn-na-allaxoyn-ta-myala-ton-anthropon/66000">Berlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"

Μια επιλογή που ίσως τελικά δεν τους δικαιώσει, καθώς τα καθημερινά κρούσματα την πόλη της Γερμανίας είναι χιλιάδες, χωρίς καθοδική τάση και πολλές δεκάδες χιλιάδες σε ολόκληρη την χώρα. Μετά τα τεστ που έγιναν το πρώτο τριήμερο, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, ανιχνεύτηκαν συνολικά 54 κρούσματα σε σύνολο 2.700 ελέγχων, ένα ποσοστό περίπου 2% από το οποίο τα 8 αφορούσαν επαγγελματίες του κλάδου.

Εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι επικρατεί ανησυχία για πιθανή διασπορά, ενώ βάση όων ισχύουν στο Βερολίνο, όποιος/α βρεθεί θετικός, πρέπει να παραμείνει 10 ημέρες σε καραντίνα, εκτός και αν την 7η ημέρα το μοριακό τεστ βγει αρνητικό.

Για τις απαιτούμενες συγκρίσεις, στις Κάννες κατέγραψαν κατά μέσο όρο 3 κρούσματα σε 3.000 τεστ καθημερινά, ενώ στη Βενετία έγιναν συνολικά 4.500 τεστ σε 11 ημέρες, με σύνολο 4 κρούσματα, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές.

Και προέκυψε και η ατυχία της τελευταία στιγμής: μετά την Ιζαμπέλ Ατζανί (πρωταγωνίστρια την ταινία έναρξης) που ακύρωσε την επαφή της καθώς είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και η Ιζαμπέλ Ιπέρ, το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης, βρέθηκε θετική στον ιό χθες στο Παρίσι και δεν θα καταφέρει να βρεθεί στο Βερολίνο, με την βράβευσή της να έχει προγραμματιστεί για να διεξαχθεί διαδικτυακά…

To 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται 10-20 Φεβρουαρίου 2022. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο εδικό section του ΜΟVE ΙΤ που ανανεώνεται συνεχώς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos