Berlinale 2020: Γιοακίν Φοίνιξ και Πολ Τόμας Άντερσον προτείνουν

Published: 21 Feb 2020, 20:01
Συντάκτης:

Καλά καλά δεν ξεκίνησε η 70η Berlinale και ο Γιοακίν Φοίνιξ με τον Πολ Τόμας Άντερσον έχουν ήδη ξεχωρίσει ένα φαβορί. Το "Gunda", η τελευταία ταινία του Βικτορ Κοσακόβσκι("Aquarela"), διαγωνίζεται στο νέο section της Berlinale με τίτλο Encounters και η παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ θα γίνει την Κυριακή 23/2.

<a href="/en/synenteyxeis/mpil-nai-o-haraktirismos-emporiko-einai-mia-poly-omorfi-lexi/65348">Μπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜπιλ Νάι: "Ο χαρακτηρισμός εμπορικο είναι μια πολύ όμορφη λέξη"

Το "Gunda" έρχεται να μας θυμίσει οτι μοιραζόμαστε τη γη με δισεκατομμύρια άλλα όντα αλλά και το πόσο εύθραυστη είναι η παρουσία μας πάνω σε αυτή. Οι πρωταγωνιστές του, μια μητέρα γουρούνα, δύο αγελάδες και ένα κουτσό κοτόπουλο, θα μας ωθίσουν να ρυθμίσουμε ξανά την ηθική μας πυξίδα, με γνώμονες την αξία της  δικής μας ζωής από τη μία και της συνειδητότητας των ζώων από την άλλη. 

Ο Γιοακίν Φοίνιξ είδε μια πρώιμη κόπια του "Gunda" και συγκινήθηκε τόσο ώστε να αποφασίσει να συμμετάσχει στο φιλμ ως εκτελεστικός παραγωγός. Έχετε πάντα στο μυαλό σας οτι ο Φοίνιξ συμμετέχει ενεργά σε αγώνες για τα δικαιωμάτων των ζώων.

Για την ταινία ο ίδιος αναφέρει: "To Gunda είναι μια μαγευτική οπτική στην αισθητικότητα των ζώων, πολλές φορές κρυμμένη από το βλέμμα μας. Στιγμές υπερηφάνειας, αθωότητας, διασκέδασης αλλά και ο πανικός, η απόγνωση και η απόλυτη ήττα στο πρόσωπο της απάτης δείχνουν πόσο όμοιες αντιδράσεις και τρόπους αντιμετώπισης έχουν οι άνθρωποι με τα ζώα. Ο Βίκτορ Κοσακόβσκι έχει δημιουργήσει ένα σπλαχνικό διαλογισμό πάνω στην ύπαρξη που υπερβαίνει τα συνήθη όρια που διαχωρίζουν τα είδη. Είναι ένα φίλμ βαθειάς σημασίας."

Ο Πολ Τόμας  Άντερσον έρχεται να συμπληρώσει: "To Gunda είναι πραγματικό σινεμά. Είναι ένα φιλμ να βουτηχτείς σ'αυτό, απογυμνωμένα στα βασικά του στοιχεία, χωρίς παρεμβολές. Είναι αυτό που θα έπρεπε να φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σα σκηνοθέτες και να δούμε σα θεατές - εικόνες και ήχος συνδέονται αβίαστα για να δημιουργήσουν μια σημαντική ιστορία."

Το Gunda μας προιδεάζει: Μετά από τη θέαση, η κατανάλωση του κρέατος θα είναι αδύνατη.

Mείνετε μαζί μας για την κριτική του Gunda σε λίγες μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos