Berlinale 19: "Who you think I am?" - Κριτική

Published: 12 Feb 2019, 14:01
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η 50χρονη Claire είναι καθηγήτρια λογοτεχνίας και πλέον έχει χωρίσει έχοντας δύο παιδιά. Θα αποφασίσει να κάνει ψεύτικο προφίλ στο Facebook, παριστάνοντας την 25χρονη Clara και θα γνωρίσει τον νεαρό Alex. Θα διστάσει να του αποκαλύψει την πραγματική της ηλικία, με την σχέση να οδηγείται σε τραγικές καταστάσεις.

<a href="/en/festival-verolino/m-city-hunts-murderer-enas-tromos-poy-sigokaiei/60032">"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει

Άποψη: Ένα παπακαλιάτικο ρομάντζο ανάμεσα σε μία 50χρονη γυναίκα και έναν νεαρό άνδρα που ποτέ δεν δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα ούτε πείθει για την ερωτική ιστορία. Η Juliette Binoche υποδύεται μια γυναίκα που πλέον νιώθει την ανάγκη να έρθει πιο κοντά με την τεχνολογία και έτσι δημιουργεί προφίλ στο facebook ώστε να νιώσει πάλι νέα. Τονώνεται το ηθικό της με την ψεύτικη εικόνα της αλλά δεν αργούν όλα να ανατραπούν. Ως δομή θυμίζει πράγματι το Αν του Παπακαλιάτη, με παρόμοια μοτίβα και ανατροπές, για το πως θα ήταν η σχέση τους αν ποτέ δεν αποκάλυπτε την ταυτότητά της και πώς αν έκανε σχέση μαζί του. Το σενάριο δεν χτίζει καθόλου  την σχέση των δύο ηρώων και όλα μοιάζουν τουλάχιστον επιφανειακά και αφηγηματικά βεβιασμένα. Όλη η υπόθεση βγάζει κάτι παλιό και ξεπερασμένο εν έτει 2019, με ήρωες που δύσκολα μπορείς να νιώσεις και να συναισθανθείς.

Ξεκινάει χωρίς καν να έχει δηλώσει ή έστω υποδηλώσει την κατάσταση στην ζωή της και την αλλαγή που υφίσταται. Υπάρχουν λίγες σκηνές με χιούμορ, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος η ταινία κινείται αρκετά αδιάφορα και μονότονα που δύσκολα μπορεί να ξεφύγει από μία πορεία εκ προοιμίου εκτροχιασμένη. Η σκηνοθεσία του Safy Nebbou και το μοντάζ του Steohane Pereira αποπροσανατολίζουν ακόμα περισσότερο με την συγκεκριμένη δομή, με αποτέλεσμα να μπερδεύει παρά το απλό στόρι. Ο ρόλος της ψυχολόγου που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο κομβικός από όσο φαίνεται, είναι πολύ υποτιμημένος και εμφανίζεται συνήθως ως εμβόλιμο στοιχείο.

3 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos