Berlinale 19: Το παιδί θαύμα!

Published: 26 Jan 2019, 20:31
Συντάκτης:

Και ενώ οι μέρες για την έναρξη της φετινής Μπερλινάλε μετρούν αντίστροφα, κυκλοφόρησε το τρέιλερ μίας από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο Φεστιβάλ, στο τμήμα Berlinale Special, και πρόκειται  για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Chiwetel Ejiofor, το The Boy Who Harnessed the Wind. Η ταινία είναι του Netflix, οπότε ο αμερικάνικος κολοσσός θα δώσει το παρόν και στο Βερολίνο, έπειτα από την Βενετία, περιμένοντας ωστόσο κάτι πιο μικρό και προσωπικό, που βασίζεται μάλιστα σε πραγματική ιστορία. Ο Ejiofor μεταφέρει το ομώνυμο βιβλίο των William Kamkwamba και Bryan Mealer, και αφορά ένα 13χρονο αγόρι από το Malawi, βασισμένο στον Kamkwamba, που βρίσκει έναν αντισυμβατικό τρόπο να σώσει την οικογένειά του και το χωριό του από την πείνα. Ο Kamkwamba γεννήθηκε σε μία φτωχή, αγροτική οικογένεια και χάρη στην εφευρετικότητά του και σε ό,τι διαθέσιμα υλικά είχε σκέφτηκε να κατασκευάσει ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αντλίες νερού βασισμένες στην ηλιακή ενέργεια, ώστε να σώσει τους συγχωριανούς του. Η προσωπική αυτή ιστορία του συγγραφέα έρχεται τώρα στην οθόνη για να μας δώσει ελπίδα για ό,τι γίνεται στον κόσμο. Με την περιβαλλοντική κρίση αλλά και την ανθρωπιστική να αποτελούν τα καυτά ζητήματα που απασχολούν, ή τουλάχιστον θα έπρεπε, όλους μας, βοηθώντας όσο μπορούμε για την επίλυσή τους, τέτοιου είδους ιστορίες είναι ωραίο να λέγονται. Ιστορίες εφευρετικότητας, ευφυΐας, μα πάνω από όλα ανθρωπιάς και συμπόνιας για τον συνάνθρωπο.

<a href="/en/festival-verolino/m-city-hunts-murderer-enas-tromos-poy-sigokaiei/60032">"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει

Στην ταινία σε παραγωγή των Andrea Calderwood και Gail Egan, πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Όσκαρ Chiwetel Ejiofor, η Aissa Maiga, η Lily Banda, και σε 1η εμφάνιση ο Maxwell Simba στον ρόλο του μικρού αγοριού. Την 1η Μαρτίου θα είναι πλέον διαθέσιμο μέσω Netflix, αφού πρώτα το έχουμε δει στην Μπερλινάλε.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Jan 2019, 20:31
Ενημέρωση: 26 Jan 2019, 20:31
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos