Berlinale 19: "Bait" - Κριτική

Published: 18 Feb 2019, 17:56
Συντάκτης:

Σύνοψη: H καθημερινότητα στο ειδυλλιακό ψαροχώρι της Κορνουάλης διαταράσσεται με την τουριστική αξιοποίηση του χώρου από προύχοντες ντόπιους που εμποδίζει τους φτωχούς ψαράδες να βγάλουν τα προς το ζην, απρόσκοπτα.

<a href="/en/festival-verolino/m-city-hunts-murderer-enas-tromos-poy-sigokaiei/60032">"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"M – A City Hunts a Murderer": Ένας τρόμος που σιγοκαίει

Άποψη: Μια απερίγραπτη arthouse εξτραβαγκάνζα στα όρια του ερασιτεχνισμού, από τον Μαρκ Τζένκιν, ο οποίος χρησιμοποιώντας μόνο μια κάμερα Bolex 16mm των 70s για να κινηματογραφήσει το εγχείρημά του, προσπαθεί να δώσει μια τραχύτητα στα όρια του ντοκιμαντέρ και να την παντρέψει με μια ονειρική αίσθηση εξπρεσσιονισμού.

Αυτά ήθελε να πετύχει, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα από τα χειρότερα φιλμ που έχω δει στα δέκα χρόνια που επισκέπτομαι το Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Ασυνάρτητο σενάριο, μοντάζ χωρίς την παραμικρή συνοχή και ερμηνείες τόσο τραγικές και ανασφαλείς που συχνά πυκνά ρίχνουν κλεφτές ματιές επιβεβαίωσης προς την κάμερα (θα πρέπει να το δείτε για το πιστέψετε)...

Θέλει να θυμίσει λίγο την πλαστικότητα των πλάνων του βωβού, κάτι από τον εφιάλτη του "Wicker Man" ή του "Straw Dogs", αλλά αποτυγχάνει πλήρως, σε όλα.

1 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos