Berlinale 18 - Ed Sheeran: "Θα δοκιμάσω να παίξω σε μια ταινία"

Published: 24 Feb 2018, 20:37
Συντάκτης:

Ο Ed Sheeran, ο Άγγλος τραγουδιστής που ξεκίνησε να παίζει μουσική στους δρόμους με συνοδεία μόνο την κιθάρα του, τώρα έχει φτάσει -σε ηλικία μόλις 27 ετών- να δημιουργεί πανικό όπου κι αν εμφανίζεται. Οι γλυκεροί του στίχοι και οι συναισθηματικές μελωδίες του έχουν καταφέρει να γοητεύσουν πολλούς νέους και να τον κάνουν διάσημο. Έτσι, ο κοκκινομάλλης τραγουδιστής βρέθηκε και στην 68η Berlinale για την επίσημη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον εαυτό του Songwriter, που γύρισε ο ξάδελφός του Murray Cummings.

Πριν καν προλάβει να καθίσει στη θέση του για να ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου, χέρια άρχισαν να σηκώνονται για να τεθούν ερωτήσεις.

«Όταν ήμασταν μικρότεροι, με ενδιέφερε περισσότερο η κινηματογράφηση κι εκείνον τον ενδιέφερε η μουσική, οπότε κάπως φυσικά αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε και έκανα τουρ μαζί του για περίπου 7 χρόνια. Το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν όταν έγραφε μουσική και εκεί ήθελα να εστιάσω γιατί υπάρχει πολύ υλικό ήδη που εστιάζει σε εκείνον ως καλλιτέχνη επάνω στη σκηνή, αλλά όχι αρκετό υλικό για εκείνον ως στιχουργό», δήλωσε ο Cummings.

«Το χόμπι μου είναι η μουσική όπως και η δουλειά μου. Αλλά είμαι σαν ένα ενήλικο παιδί, οπότε ακόμα μου αρέσουν παιδικά πράγματα. Να πηγαίνω για παράδειγμα στο Harry Potter World και σε τέτοιες μαλακίες (‘shit like that’)», ξεκίνησε μιλώντας για τον εαυτό του.

Για τη σχέση του με το σινεμά, μιας και βρέθηκε αυτή τη φορά σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ ο Ed Sheeran δήλωσε: «Μου αρέσουν ταινίες που ο κόσμος μπορεί να τις βρει λίγο μαλακίες (a bit shit). Είναι σαν το φαγητό. Μερικές φορές θέλω να φάω ένα ωραίο φαγητό αλλά άλλες φορές θέλω να φάω και κάτι λίγο πιο σκουπίδι». Ως την αγαπημένες  του ταινίες, ανέφερε τρεις: Τo Goodfellas, (1990), το Cool Runnings (1993)  το Love Actually (2003). «Νομίζω πως υπάρχει ένας καλός συνδυασμός», είπε γελώντας.

Ο Sheeran όμως ερωτήθηκε και για τη σχέση του με τα χρήματα, αφού δίνει την εντύπωση ενός απλού ανθρώπου που δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για να ζήσει, αλλά έχει στην τσέπη του εκατομμύρια. Η ερώτηση λοιπόν που του τέθηκε είναι τι κάνει με τόσα χρήματα κι εκείνος, λιγάκι άβολα, απάντησε πως «Ένα πράγμα που ήθελα πάντα να έχω στη ζωή μου είναι να ξέρω πως οι φίλοι και η οικογένειά μου είναι καλά και πως δεν θα ξυπνάω το πρωί και θα λέω θέλω να κάνω αυτό, αλλά δεν μπορώ. Αυτό σημαίνει το χρήμα για εμένα. Μερικές φορές πολλοί άνθρωποι γίνονται εμμονικοί με το χρήμα, αλλά εγώ στη ζωή μου το είχα και δεν το είχα αλλά και στις δύο περιπτώσεις διασκέδαζα και ζούσα μία κανονική ζωή. Δεν θα με πείραζε εάν εξαφανίζονταν αλλά είναι και ωραίο που υπάρχουν, για να πω την αλήθεια».

«Ως μουσικός νομίζω πως δεν πρέπει να φοβάσαι να αποτύχεις. Είναι και άλλα, αλλά αυτό μου το είπε κάποιος όταν ήμουν στο στούντιο πρόσφατα και μου έμεινε ως συμβουλή», συνέχισε ο Sheeran.

Για την ίδια την ταινία ο Sheeran δήλωσε πως έχει δει σχεδόν την τελική μορφή της, και χάρηκε που ο Murray βρήκε ένα σημείο στο οποίο δεν έχει εστιάσει κάποιος άλλος, κάτι που είναι δύσκολο στις ταινίες για μουσικούς.

Από έναν δημοσιογράφο ο Sheeran συγκρίθηκε με τον Μάικλ Τζάκσον και τον Κατ Στίβενς, αναφορικά με το πόσο σκληρά δουλεύει και του δόθηκαν συγχαρητήρια που έχει δύο F τριγύρω του -Friends και Family.

Επιπλέον όμως αποκάλυψε και πως θα βρεθεί στο ρόλο του ηθοποιού για μία φορά, καθώς ετοιμάζεται να γυρίσει μία ταινία σχετικά με ένα άλμπουμ του. «Μία ταινία θα προσπαθήσω να κάνω. Άμα βγει σκατά (shit), δεν θα το ξανακάνω, άμα είναι καλή μπορεί να το επιχειρήσω ξανά. Έχω ήδη βρει έναν πολύ καλό σκηνοθέτη και σεναριογράφο και ελπίζω να επιστρέψω εδώ (σ.σ. στη Μπερλινάλε) να την παρουσιάσω. Δεν παίζω τον Ed Sheeran φυσικά. Αυτό θα ήταν βαρετό».

Αυτά και άλλα πολλά δήλωσε ο Άγγλος κοκκινομάλλης τραγουδιστής και εν τέλει αποχώρησε υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων των δημοσιογράφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos