Berlinale 16: Τζουλιάν Μουρ, σου αρέσει ο Ίθαν Χοκ;

Published: 16 Feb 2016, 13:54
Συντάκτης:

Η Rebecca Miller, παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, καθώς έχει παρουσιάσει δύο ακόμη ταινίες της στο παρελθόν (“Οι Κρυφές Ζωές της Κυρίας Λι”, “Jack & Rose: Μπαλάντα για Δύο”), επέστρεψε φέτος με το “Maggie's Plan”. Μια απολαυστικά αντισυμβατική ρομαντική κομεντί με κεντρική ηρωίδα μια 30χρονη Νεοϋορκέζα που δεν πιστεύει στις μακροχρόνιες σχέσεις, η οποία εντελώς αναπάντεχα όχι μόνο ερωτεύεται κεραυνοβόλα έναν παντρεμένο, αλλά καταφέρνει και να τον χωρίσει από τη δυναμική σύζυγό του. Στη συνέντευξη τύπου, εκτός από την 53χρονη σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο, παραβρέθηκαν οι δύο πρωταγωνίστριες, Greta Gerwig και Julianne Moore, αλλά και ο παραγωγός Damon Cardasis.

Η Miller, η οποία για μια ακόμη φορά υπογράφει και το σενάριο της ταινίας της, δήλωσε πως την ιδέα οι χαρακτήρες του “Maggie's Plan” να ανήκουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα τη χρωστά σε μια πολύ καλή της φίλη, που, χάρη στη θητεία της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, “μου έδωσε άφθονο υλικό για έναν κόσμο γεμάτο παραλογισμό, που όμως διακρίνεται και για το χιούμορ του. Μου φάνηκε τόσο τέλειο όλο αυτό, που αμέσως στρώθηκα να γράψω το σενάριο. Και για τον ρόλο της Μάγκι ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μου πως θα μπορούσε να την υποδυθεί άλλη από την Greta. Εκτός του ότι είναι πανέξυπνη, μπορεί να είναι αφάνταστα διασκεδαστική και ταυτόχρονα τόσο αθώα.”

Μιλώντας για τους ηθοποιούς της, επισήμανε πως “το σωστό casting είναι το παν για μια ταινία. Πρέπει πάντα να επιλέγεις τον κατάλληλο ηθοποιό για τον κάθε ρόλο. Για καλή μου τύχη, στην προκειμένη περίπτωση όλοι τους υπήρξαν εξαιρετικά συνεργάσιμοι. Και όσον αφορά στον Hawke, το γεγονός ότι στη μακρόχρονη καριέρα του είναι η πρώτη φορά που "δέχτηκε" να τον σκηνοθετήσει γυναίκα, σίγουρα λέει κάτι."

Η Gerwig από την πλευρά της, η οποία απέδειξε πως είναι και ιδιαίτερα ετοιμόλογη, απαντώντας πως “δεν γνωρίζει τους νόμους που αφορούν στην υιοθεσία παιδιών στην Ιταλία”, όταν ένας Ιταλός δημοσιογράφος ρώτησε την άποψή εκείνης και της Moore πάνω στο αν δικαιούνται οι gay να υιοθετούν παιδιά, παραδέχτηκε πως από την πρώτη στιγμή λάτρεψε τη Μάγκι. “Θαύμασα το γεγονός ότι οι πράξεις της πηγάζουν από την αγνή της την καρδιά. Και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει ερωτευτεί ποτέ στη ζωή της, αλλά όταν γνωρίζει τον Τζον (Ethan Hawke), αποφασίζει να αφεθεί ολοκληρωτικά. Το γεγονός δε ότι η δουλειά της έχει να κάνει με το να βοηθά ανθρώπους να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, φανερώνει πως πρόκειται για μια γυναίκα παθιασμένη, γεμάτη ενέργεια”.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στη συνεργασία της με τη σκηνοθέτιδα, δήλωσε πως θεωρεί το σενάριό της υπέροχο. “Το γράψιμό της Rebecca είναι τόσο κομψό και διαθέτει τέλειο ρυθμό. Διαβάζοντάς το, ένιωσα σαν μουσικός που έκανε πρόβες. Και (η Rebecca) ήταν πάντα πρόθυμη να δεχτεί τις υποδείξεις μας όσον αφορά στους χαρακτήρες. Όλοι μαζί χτίσαμε τον κόσμο της ταινίας“.

Η Julianne Moore, η οποία, ερωτούμενη πώς βρήκε την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία της με τον Hawke, τον οποίο γνωρίζει πολλά χρόνια, απάντησε χαμογελώντας πονηρά “sexy”, για να συμπληρώσει πως “είναι από εκείνους τους ανθρώπους που όσο πιο πολύ τους γνωρίζεις, τόσο πιο πολύ τους γουστάρεις”, μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τα γυρίσματα. “Οι χαρακτήρες είναι απίθανοι, η ιστορία θαυμάσια και το γεγονός ότι η πλειοψηφία στο πλατό ήταν γυναίκες, με έκανε να αδημονώ να πάω στη δουλειά”. Όσον αφορά δε στον χαρακτήρα που υποδύεται, επισήμανε πως “κάθε χαρακτήρας παρουσιάζει και διαφορετικές προκλήσεις. Και η Τζορτζέτ στην πορεία παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το “τέρας” που όλοι νομίζουν πως είναι στην αρχή. Δείχνει μια πολύ πιο ευαίσθητη πλευρά και γίνεται ξεκάθαρο πως αγαπάει πραγματικά τον σύζυγο και τα παιδιά της.”

Το Φεστιβάλ του Βερολίνου διεξάγεται 11-21 Φεβρουαρίου 2016 και το MOVE IT βρίσκεται στην γερμανική πόλη με τους περισσότερους διαπιστευμένους δημοσιογράφους από κάθε άλλο ελληνικό μέσο, με σκοπό να σας μεταφέρει ότι άξιο σχολιασμού θα συμβεί εντός και εκτός των κινηματογραφικών αιθουσών, με live ανταποκρίσεις, κριτικές, θέματα, συνεντεύξεις.​

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos