Berlinale 15: Ταινία έναρξης

Published: 9 Jan 2015, 14:23
Συντάκτης:

Μια μάλλον απογοητευτική επιλογή ανακοίνωσε η επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ στο Βερολίνο, για ταινία έναρξης της διοργάνωσης, την Πέμπτη 5/2/15, όσον αφορά την λάμψη και το απαιτούμενο γκλάμουρ, εκπλήσσοντας. 

Πρόκειται για το "Nobody wants the night" της -αγαπημένης της διοργάνωσης- Ιζαμπέλ Κοϊξέ, με την Ζουλιέτ Μπινός, την Ρίνκο Κικούτσι (Babel) και τον Γκάμπριελ Μπερν. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, "εξελίσσεται το 1908 στην Γροιλανδία, όπου φιλόδοξοι  άνδρες και θαραλέες γυναίκες ρισκάρουν τα πάντα για αγάπη και δόξα"... Θα μετέχει και στο τμήμα του επίσημου διαγωνιστικού. 

Η Καταλανή Κοϊξέ είναι μια χαμηλών τόνων σκηνοθέτιδα, χωρίς την μεγάλη ταινία στην ως τώρα φιλμογραφία της και εσχάτως και κάπως άνιση, αν θυμηθούμε ότι τα δύο τελευταία φιλμ της είναι το "Learning to drive" με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και την Πατρίτσια Κλάρκσον, αλλά και το "Another me" με την Σόφι Τέρνερ (Game of thrones) και τον Τζόναθαν Ρις Μέγερς... Γνωστή έγινε για τα "My life without me"/2003 με την Σάρα Πόλεϊ, "The secret life of words"/2005 με Τιμ Ρόμπινς, Σάρα Πόλεϊ και "Elegy" με Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πενέλοπε Κρουζ.

Η Κοϊξέ υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στην Berlinale το 2009.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos