Berlinale 15: Οι "Special" ταινίες

Published: 4 Feb 2015, 15:48
Συντάκτης:

Ταινίες που για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να παίξουν στο Διαγωνιστικό, αλλά όπως και νά'χει, πολύ ενδιαφέροντα φιλμ, με γνωστούς πρωταγωνιστές που περπατούν το κόκκινο χαλί, διακεκριμένους σκηνοθέτες, εμπορικές προοπτικές και ταυτόχρονα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ταινιών για το Special Τμήμα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το ίδιο ισχύει και φέτος. 

Ξεχωρίζει φυσικά το υποψήφιο για Όσκαρ, "Selma" της Άβα Ντουβερνέ με τον Νταβίντ Ογιελόβο στον ρόλο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά και τους Τομ Ουίλκινσον, Τιμ Ροθ, Όπρα Ουίνφρεϊ, Τζιοβάνι Ρίμπιζι να συμπληρώνουν το πρωταγωνιστικό καστ. Κριτική της ταινίας, αύριο Πέμπτη 5/2 που βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους. 

To "Life" του Αντόν Κορμπίν (A most wanted man, Control, The American) αφορά στην σχέση του Τζέιμς Ντιν με φωτογράφο του περιοδικού Life, επιφορτισμένου με τα πορτραίτα του και τους Ντέιν Ντε Χάαν, Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζόελ Έτζερτον.

Το "Love and Mercy" του Μπιλ Πόλαντ αναφέρεται στην ζωή του Μπράιαν Ουίλσον των θρυλικών "Beach Boys" σε σενάριο Όρεν Μόβερμαν (I'm not there, The messenger, Rampart), με τον Πολ Ντάνο (Little Miss Sunshine, Prisoners, Ruby Sparks) στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μαζί τους Τζον Κιούζακ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Πολ Τζιαμάτι.

To "Woman in gold" του Σάιμον Κέρτις (My week with Marylin) αφορά στην ζωή της Εβραίας πρόσφυγα Μαρία Άλτμαν, η οποία διεκδίκησε από την κυβέρνηση θησαυρούς που ανήκαν στην οικογένειά της, με τις Έλεν Μίρεν και Τατιάνα Μασλάνι (Οrphan Black) να την υποδύονται σε μεγάλη και μικρή ηλικία αντίστοιχα και μαζί τους Ράιαν Ρέινολντς, Τσαρλς Ντανς, Κάτι Χολμς, Ντάνιελ Μπρουλ.

Tέλος, το "Virgin mountain" του Νταγκούρ Κάρι (Noi albinoi, Dark Horse, The good heart) είναι το νέο ισλανδικό delight της χρονιάς, με παραγωγό τον Μπαλτάζαρ Κορμακούρ (2 guns, The deep, Contraband, 101 Reykjavik). 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos