Πήρες βραβείο Θεσσαλονίκη; Πας καρφί για Όσκαρ!

Πήρες βραβείο Θεσσαλονίκη; Πας καρφί για Όσκαρ!
Published: 19 Dec 2018, 16:31
Συντάκτης:

Mετά την συνεργασία του με το Φεστιβάλ των Καννών, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνχεχίζει τις "εκλεκτές συναναστροφές του, αυτή την φορά με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και δη όσον αφορά στην επιλογή των ντοκιμαντέρ για την οσκαρικη λίστα με τις υποψηφιότητες. 

oscars 2019 hostsΣΧΕΤΙΚΑOscars 19: Η Ακαδημία βρήκε τελικά παρουσιαστές

Το ντοκιμαντέρ Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων του Δανού Σίμον Λέρεν Βίλμοντ που τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκε αυτόματα στη λίστα των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ. 

Το ντοκιμαντέρ του Σίμον Λέρεν Βίλμοντ επιλέχθηκε από τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας στη λίστα με τα 15 καλύτερα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα των Όσκαρ®. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι συνολικά 166 ντοκιμαντέρ κατατέθηκαν  στην κατηγορία και από την αξιολόγησή τους επιλέχθηκε η short list των 15.

Από τις αρχές του 2018 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία ανάμεσα στα 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα φεστιβάλ, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας. Το ντοκιμαντέρ  Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων πέρασε αυτόματα στα 166 ντοκιμαντέρ που αξιολογήθηκαν και εξασφάλισε ήδη μια πολύ καλή θέση στα 15 καλύτερα ντοκιμαντέρ.

Αναλυτικά: 

“Charm City”
“Communion”
“Crime + Punishment”
“Dark Money”
“The Distant Barking of Dogs”
“Free Solo”
“Hale County This Morning, This Evening”
“Minding the Gap”
“Of Fathers and Sons”
“On Her Shoulders”
“RBG”
“Shirkers”
“The Silence of Others”
“Three Identical Strangers”
“Won’t You Be My Neighbor?”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο