Open Air 17: "Night of the demon" στο Άλσος Πετραλώνων

Published: 1 Sep 2017, 14:50
Συντάκτης:

Το 7th Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας «Night of the demon» (1957, 95’) στο Άλσος Πετραλώνων, απόψε Παρασκευή 1/9/17, στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Η κλασική ταινία τρόμου του Ζακ Τουρνέρ, αφορά στην επίμονη έρευνα ενός Αμερικανού ψυχολόγου (Ντέινα Άντριους) πάνω σε μια βρετανική σατανιστική αίρεση, η οποία φαίνεται να εμπλέκεται σε μία σειρά θανάτων, αποτελεί για τον αταλάντευτα ορθολογιστή πρωταγωνιστή μια μάχη ακλόνητων πεποιθήσεων και προσωπικών αρχών, ενάντια στα σκοτάδια των πιο βαθέων δεισιδαιμονιών. Η «Νύχτα του Δαίμονα» παραμένει, ωστόσο, τόσο για τον ίδιο τον ήρωα όσο και για τον σημερινό θεατή, μια ζοφερή υποχώρηση του επιστημονικώς ορθού μπροστά στην ψυχοβόρα άβυσσο του υπερφυσικού.

Ο μαέστρος του υπαινικτικού τρόμου στο σινεμά, υπεύθυνος για σταθμούς του είδους όπως το «Cat People» και το «Περπάτησα με ένα Ζόμπι», αξιοποιεί με τρόπο υποβλητικό το αόρατο στοιχείο της απειλής και αντλώντας μεγάλες εντάσεις και ανατριχίλες μέσα από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, την αγωνιώδη αβεβαιότητα και το κλίμα πυκνού σκότους που περικυκλώνει τους χαρακτήρες.

θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας «The Mistletow Bough» (1904) του Πέρσι Στόου. Το για δεκαετίες ολόκληρες χαμένο μικρού μήκους φιλμ ανακαλύφθηκε πρόσφατα και αποκαταστάθηκε, με μουσική υπόκρουση από τον Πιτ Γουίγκς των Saint Etienne.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Sep 2017, 14:50
Ενημέρωση: 1 Sep 2017, 14:50
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos