Νύχτες Πρεμιέρας 2021: Αυτή είναι η αφίσα

Published: 30 Jul 2021, 13:59

Το 27ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσιάζει την αφίσα του.

Το σκεπτικό του φετινού δημιουργικού με τα λόγια του σχεδιαστή, Βασίλη Μέξη: «Πόσες φορές έχουμε μπει στην κινηματογραφική αίθουσα για να αποθεώσουμε μία μορφή του σινεμά ή βγήκαμε από αυτήν λυτρωμένοι μετά το τέλος κάποιας προβολής; Ίσως αυτή η αίθουσα να μην απέχει πολύ από έναν εναλλακτικό χώρο λατρείας. Εκεί όμως το φως δεν αναμετράται με το σκοτάδι, αλλά αναδεικνύεται μέσα σε αυτό και κηρύττει την έναρξη μιας υπέροχης τελετουργίας. Γι’αυτό φέτος, αναρίθμητες μικρές, γυάλινες εικόνες συνθέτουν την μεγάλη φωτεινή πηγή αυτού του κινηματογραφικού Μυστηρίου που ο Γκοντάρ το ορίζει ως την «αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο», και οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας, χωρίς δογματισμούς, μας καλούν στη λατρεία της 7ης Τέχνης».

<a href="/en/nea/oi-nyhtes-premieras-provaloyn-ton-nono-ii-psifiaka-apokatestimeno/69750">Οι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλουν τον Νονό ΙΙ ψηφιακά αποκατεστημένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας προβάλουν τον Νονό ΙΙ ψηφιακά αποκατεστημένο



Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. 

Η αφίσα της 27ης διοργάνωσης παρουσιάστηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας ακόμη ξεχωριστής εκδήλωσης του 11ου Athens Open Air Film Festival, καθώς έπειτα από 31 χρόνια «σιωπής» φιλοξένησε ξανά προβολή ταινίας σε ένα από τα παλαιότερα θερινά σινεμά της πόλης: το «ΑΒ» των Ανω Πατησίων που επαναλειτουργεί χάρη στην ανακαίνιση του Δήμου Αθηναίων. Προβλήθηκε η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Το Μεροκάματο του Τρόμου» σε σκηνοθεσία του Ανρί Ζορζ Κλουζό και σε συνεργασία με το 5ο Φεστιβάλ Plein Air Γαλλικού Κινηματογράφου.
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos