Νύχτες Πρεμιέρας 2019: "Pavarotti" - Κριτική

Νύχτες Πρεμιέρας 2019: "Pavarotti" - Κριτική
Published: 28 Sep 2019, 18:58

Οι Νύχτες Πρεμιέρας κατάφεραν να ενώσουν δυο τέχνες: τον κινηματογράφο και τη μουσική με την προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ Pavarotti. Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς ήταν ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος προλόγισε την ταινία και είπε μερικά λόγια για τη σχέση του με τον διάσημο τενόρο Luciano Pavarotti.

ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας: Δείτε 7 μικρού μήκους δωρεάν

Δημιουργός του ντοκιμαντέρ είναι ο Ron Howard και στόχος του να φέρει τον θεατή σε επαφή με ίσως άγνωστες πτυχές και πληροφορίες για τον καλλιτέχνη. Δεν πρόκειται απλά για ένα ταξίδι στην καριέρα του και στο τι πέτυχε ως καλλιτέχνης και σε καμία περίπτωση το ντοκιμαντέρ δεν αποσκοπεί στην αγιοποίηση του. Εξιστορούνται καλές και κακές στιγμές, επιτυχίες και αστοχίες, οι σχέσεις του με την οικογένεια και τα παιδιά του.

Η αφήγηση της ζωής του Luciano Pavarotti ξεκινά από τα χρόνια που ήταν ήδη γνωστός και είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως τενόρος. Στη συνέχεια, γίνεται μια αναδρομή στο παρελθόν, η οποία αφορά την παιδική του ηλικία και λίγο αργότερα τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής.

Αν και ξεκίνησε με αποκλειστικό στόχο να καθιερωθεί ως τενόρος στην όπερα, στην συνέχεια ο στόχος του διευρύνθηκε και ήθελε να φέρει την όπερα σε πολιτισμούς και ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την κλασσική μουσική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και κατ’ επέκταση να ακουμπήσει, να επηρεάσει και να βοηθήσει ακόμη περισσότερους. Η γενναιοδωρία, η εξωστρέφεια και η καλοσύνη του είναι χαρακτηριστικά που τονίζονται και υπογραμμίζονται από τον δημιουργό καθ’ όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ.

Η αφήγηση της ζωής του εμπλουτίζεται και με συνεντεύξεις μερικών από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έβαζαν το δικό τους κομμάτι για τη συμπλήρωση του πάζλ της προσωπικότητας του μουσικού.  Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί γνωστοί μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ και όχι απαραίτητα για όσους αγαπούν αυτό το είδος μουσικής. Η αφήγηση, οι συνεντεύξεις αλλά και υλικό που είχαν κινηματογραφήσει ερασιτεχνικά οι κοντινοί του άνθρωποι εναλλάσσονται και παρασύρουν τον θεατή σε ένα μουσικό ταξίδι.

7 / 10

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 28 Sep 2019, 18:58
Ενημέρωση: 28 Sep 2019, 18:58
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο