Νύχτες Πρεμιέρας 19: Ο Φατίχ Ακίν στην Αθήνα

Published: 10 Sep 2019, 19:50
Συντάκτης:

Ο Φατίχ Ακίν, ένας από τους πιο αγαπητούς σκηνοθέτες του ελληνικού κοινού, αγκαζάρει τον πρωταγωνιστή του Γιόνας Ντάσλερ και έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το αιματοβαμμένο «Χρυσό Γάντι» στο 25ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

<a href="/en/nea/oi-nyhtes-premieras-paroysiazoyn-tin-aystira-akatallili-tainia-toy-piter-gkrinagoyei/69621">Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την αυστηρά ακατάλληλη ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την αυστηρά ακατάλληλη ταινία του Πίτερ Γκρίναγουεϊ

Μετά τον δρόμο προς την καταξίωση που άνοιξε με το «Μαζί, Ποτέ!» (Χρυσή Άρκτος, 2004), ο Ακίν, αριθμεί βραβεία Σεναρίου στις Κάννες, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην Βενετία και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας για το «Μαζί ή Τίποτα». Φέτος οδηγείται με το «Χρυσό Γάντι» στα κατατόπια του Λαρς φον Τρίερ και του «The House That Jack Built», καθώς διερευνά την αληθινή ιστορία ενός δολοφόνου που σκότωσε τέσσερις γυναίκες στη Γερμανία της δεκαετίας του '70.

Ο Φριτζ, ένας ανειδίκευτος και εθισμένος στο αλκοόλ εργάτης με ελαφρά παραμορφωμένο πρόσωπο, ξοδεύει τις νύχτες του στο «Χρυσό Γάντι», ένα κακόφημο μπαρ στο red light district του Αμβούργου. Καθώς οι συνομήλικες τον περιφρονούν εξαιτίας της αποκρουστικής εξωτερικής του εμφάνισης, ο νεαρός άντρας δελεάζει μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες να τον ακολουθήσουν στο σπίτι κερνώντας τες άφθονο αλκοόλ. Όσες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και εισέρχονται στο βρώμικο διαμέρισμά του, δεν επιβιώνουν για να δουν την έξοδο από αυτό. Έχοντας ως αισθητική αφετηρία το λούμπεν σύμπαν του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο Φατίχ Ακίν υπογράφει το κινηματογραφικό πορτρέτο του Φριτζ Χόνκα και μαζί ένα αιματοβαμμένο και γκροτέσκ θρίλερ, προορισμένο να διχάσει.

Εδώ η άποψή μας για το φιλμ από το Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos